Πανδαιμόνιο σε πόλη της Κένυας μετά από πολύνεκρη επίθεση ισλαμιστών

Loading...


Τουλάχιστον 27 άτομα σκοτώθηκαν σε επίθεση ενόπλων σε μικρή παράκτια πόλη της Κένυας, το Μπεκετόνι, στην οποία πυρπολήθηκαν δύο ξενοδοχεία, έγινε έφοδος σε μία τράπεζα και απόπειρα κατάληψης αστυνομικού τμήματος ενώ σφαίρες έπεφταν στους δρόμους.

Οι αρχές δείχνουν ως υπεύθυνους τους ισλαμιστές της Σαμπάμπ, οργάνωσης στη Σομαλία που έχει σχέσεις με την Αλ Κάιντα.

Η επίθεση ξεκίνησε αργά το βράδυ της Κυριακής στην μικρή πόλη, στα σύνορα με τη Σομαλία. Περί τους πενήντα ένοπλοι εισέβαλαν χθες το βράδυ βαριά οπλισμένοι στην πόλη, κρατώντας σημαίες των σεμπάμπ. Η επίθεση διήρκεσε μέχρι αργά τη νύκτα.

Η πόλη Μπεκετόνι βρίσκεται στην ηπειρωτική Κένυα, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων νοτιο-δυτικά του νησιού Λαμού, δημοφιλούς τουριστικού προορισμού. Η Παλιά Πόλη του Λαμού έχει ενταχθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, ενώ το ίδιο το Μπεκετόνι προσελκύει κυρίως κενυάτες επισκέπτες.

Εκπρόσωπος του στρατού της Κένυας περιέγραψε πώς οι ένοπλοι εισέβαλαν στην πόλη φωνάζοντας «Ο Θεός είναι μεγάλος», αινφιδιάζοντας τις δυνάμεις ασφαλείας και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των ανθρώπων στο δρόμο, την ώρα που τα μπαρ και τα καφέ ήταν γεμάτα από πελάτες που παρακολουθούσαν ποδοσφαιρικό αγώνα του Μουντιάλ.

Oι ένοπλοι προσπάθησαν να καταλάβουν αστυνομικό τμήμα, αλλά απωθήθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας. Ετικέτες