Πακιστανή πυροβολήθηκε και πετάχτηκε σε κανάλι από την οικογένειά της

Loading...


Επειδή παντρεύτηκε εκείνον που αγαπούσε

Nεαρή Πακιστανή επέζησε αφού πυροβολήθηκε και πετάχτηκε σε κανάλι από την οικογένειά της επειδή παντρεύτηκε τον άνδρα που ήθελε, ανακοίνωσε η αστυνομία, μία εβδομάδα μετά τον λιθοβολισμό εγκύου, ένα «έγκλημα τιμής» το οποίο προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή.

 

Η Σάμπα Κάιζερ, περίπου 20 ετών, πυροβολήθηκε από τον πατέρα, τον αδελφό και δύο άλλους συγγενείς της στη συνοικία Χαφιζαμπάντ της κεντρικής επαρχίας Παντζάμπ, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο αξιωματικός της αστυνομίας Ζαμπιτανί Καν.

Στη συνέχεια, την έβαλαν μέσα σε σάκο και την πέταξαν σε κανάλι θεωρώντας ότι είναι νεκρή, είπε ο κ. Καν, αλλά εκείνη επέζησε και με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής κατάφερε να φθάσει σε νοσοκομείο λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.
Η οικογένειά της είχε εξοργιστεί μαζί της γιατί η Σάμπα παντρεύτηκε τον άνδρα που αγαπούσε, τον Μοχάμεντ Κάιζερ, σε δικαστήριο αυτή την εβδομάδα χωρίς τη συγκατάθεση του πατέρα και των αδελφών της.

Έτερος αξιωματικός της αστυνομίας, ο Ζαφάρ Ικμπάλ, είπε ότι η γυναίκα νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Μία από τις σφαίρες διαπέρασε το πρόσωπό της κι άλλη μία την έπληξε στο χέρι, είπε ο κ. Ικμπάλ.
Σύμφωνα με τον κ. Καν, η αστυνομία συνέλαβε τον πατέρα της Μακσούντ Άχμεντ και τον αδελφό της Ισχφάκ Μακσούντ κι αναζητεί άλλους δύο υπόπτους.

Το περιστατικό σημειώνεται σχεδόν μία εβδομάδα μετά τον λιθοβολισμό μέχρι θανάτου μίας 25χρονης εγκύου από συγγενείς της επειδή παντρεύτηκε τον άνδρα της επιλογής της, παρά την επιθυμία της οικογένειάς της να παντρευτεί έναν ξάδελφό της.
Ο λιθοβολισμός προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή για τα «εγκλήματα τιμής».
Οι οικογένειες στην βαθιά συντηρητική ισλαμική κοινωνία το θεωρούν προσβολή αν οι κόρες τους παντρευτούν έναν άνδρα της επιλογής τους.Ετικέτες