Ο τηλεοπτικός «Ιησούς» πίνει και καπνίζει πάνω στο Σταυρό! (ΦΩΤΟ)

Loading...


Είναι ο ηθοποιός που το φιλοθεάμον κοινό αναγνωρίζει περισσότερο από κάθε άλλον στο ρόλο του Θεανθρώπου. Το 1974, πρωταγωνίστησε στην υπερπαραγωγή «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι. Ο λόγος για τον Βρετανό ηθοποιό Ρόμπερτ Πάουελ. 

Την πλέον αλγεινή εντύπωση όμως έχουν δημιουργήσει φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια και εμφανίζουν τον Πάουελ στην προετοιμασία της σκηνής της Στάυρωσης να καπνίζει και να πίνει ένα ποτό πάνω στο Σταυρό.

Οι εικόνες έκαναν τον γύρο του κόσμου και προκάλεσαν αντιδράσεις για τον ηθοποιό που υποδύθηκε τον Ιησού. Ουκ ολίγοι θεωρούν- και δικαίως- πως είναι προκλητικό ο άνθρωπος που υποδύεται τον Θεάνθρωπο να δίνει τέτοιτες εντυπώσεις. 

Πάντως η ιστορία του Ρόμπερτ Πάουελ είνια κάπως πολύπλοκη…. Μετά την προβολή της ταινίας και την τεράστια επιτυχία της περίμενε πως η καριέρα του θα εκτοξευθεί. Αντιθέτως το Χόλιγουντ,δίστασε να πρσφέρει άλλους ρόλους στον «άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού». Με αποτέλεσμα ο Πάουελ να αναγκασθεί να συμμετάσχει σε μικρές παραγωγές χωρίς ιδιαίτερη προβολή και να…εξαφανισθεί από το προσκήνιο. 

Αυτή η εξαφάνιση του Πάουελ έδωσε τροφή για φήμες βασισμένες στην «κατάρα του Ιησού»: ότι τρελάθηκε, αυτοκτόνησε, είναι άστεγος.Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Βρετανός ηθοποιός συνέχισε να δουλεύει σε εγχώριες τηλεοπτικές σειρές και ευρωπαϊκές ταινίες.

Τι έχει δηλώσει ο Πάουελ για τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ»

«Όταν κλήθηκα να υποδυθώ τον Ιησού, ήμουν 31 ετών και ομολογώ ότι μέχρι τότε δεν είχα κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία και καμία απολύτως γνώμη για τον Χριστό. Ύστερα από 9 μήνες γυρισμάτων σε επιβλητικά τοπία του Μαρόκου και της Τυνησίας, μπορώ να πω ότι πραγματικά πιστεύω στον Ιησού, ακόμη και αν δεν πηγαίνω τακτικά στην εκκλησία. Στη σκηνή της Σταύρωσης, ήμουν λίγο νευρικός, ίσως και από την εξάντληση που ένιωθα, ύστερα από τη δίαιτα 12 ημερών που είχα επιβάλλει στον εαυτό μου πριν από το γύρισμα, για να φαίνομαι όσο πιο «ρεαλιστικός» μπορούσα. Κάποια στιγμή κοιτάζοντας στον καθρέφτη αναγνώρισα στο είδωλό μου τον Ιησού. Μου φάνηκε ότι είδα την εικόνα που έχει ο καθένας από εμάς γι΄ αυτόν, όταν προσπαθούμε να τον φανταστούμε. Την εικόνα που έχω συγκρατήσει από παιδί.Πραγματικά ελπίζω στο μνημόσυνό μου, να με θυμούνται και να με αποκαλούν όλοι ως «τον άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού», αναφέρει το theinsider.grΕτικέτες