Ο Πούτιν διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία θα πολεμά με οποιεσδήποτε εκδηλώσεις του ναζισμού

Loading...


Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία θα πολεμά τις οποιεσδήποτε εκδηλώσεις του ναζισμού, μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS.
«Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι ιδέες του ναζισμού που αναγεννιούνται «, είπε ο επικεφαλής του κράτους στη συνάντηση με εκπροσώπους διεθνών κοινωνικών και θρησκευτικών οργανισμών. 

Ευχαρίστησε τα εβραϊκές κοινότητες και κοινωνικές οργανώσεις οι οποίες με θάρρος και ανδρεία συνεχίζουν να μάχονται με οποιεσδήποτε εκδηλώσεις και προσπάθειες της ιδεολογίας των ναζί.

«Σας θεωρούμε στην υπόθεση αυτή τους πιο κοντινούς συμμάχους μας και σας παρακαλώ να μας βλέπετε και εμάς έτσι «, απευθύνθηκε ο Πούτιν στους καλεσμένους του.

Ο επικεφαλής του κράτους επισήμανε ότι η συνάντηση γίνεται την παραμονή της θλιβερής ημερομηνίας των τραγικών γεγονότων του Ιουλίου του 1942, όταν στη Σεβαστούπολη σκοτώθηκαν χιλιάδες Εβραίοι.

Όπως είπε ο Πούτιν, ο εβραϊκός λαός υπέφερε πολύ κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν 6 εκατ. Εβραίοι σκοτώθηκαν στο έδαφος της Σοβιετικής Ένωσης και της Ευρώπης. Ο Πούτιν επίσης υπογράμμισε ότι οι εκπρόσωποι των εβραίικου λαού θαρραλέα πολέμησαν με τους ναζί και έκαναν μεγάλη συνεισφορά στη νίκη. «Η τραγωδία του εβραίικου λαού λαμβάνει ιδιαίτερη θέση στη λίστα εγκλημάτων που τέλεσε η ναζιστική Γερμανία στα χρόνια του πολέμου. Στη Ρωσία νιώθουμε τον πόνο αυτό όσο κανένας άλλος: πάνω από 20 εκατ. Σοβιετικοί πολίτες σκοτώθηκαν στα χρόνια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου «, υπογράμμισε ο επικεφαλής του κράτους.

Ο Πούτιν μοιράστηκε τις αναμνήσεις του για την επίσκεψη του μουσείου της μνήμης των θυμάτων του Χολοκόστ στο Ισραήλ, αφού υπογράμμισε ότι το Μουσείο της Ανοχής που δημιουργήθηκε στη Μόσχα, επίσης με λαμπρότητα παρουσιάζει τα γεγονότα του Δευτέρου παγκοσμίου Πολέμου: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι στη Ρωσία όχι μόνο θα θυμούμαστε πάντα την τραγωδία αυτή, αλλά και πάντα θα διατηρούμε τη μνήμη για τους πεσόντες και θα κάνουμε τα πάντα για να μην επιτρέψουμε την επανάληψη εκείνης της τραγωδίας στο μέλλον «.

Ο επικεφαλής του κράτους συμφώνησε με τους εκπροσώπους διεθνών κοινωνικών και θρησκευτικών οργανισμών ότιо «πρέπει να είσαι όχι απλά βλάκας, πρέπει να είσαι αυθάδης για να αρνείσαι όσα έχουν γίνει «.

«Δυστυχώς η αυθάδεια αυτή όπως και 70 χρόνια πριν, πετυχαίνει το στόχο της «, παραδέχτηκε ο Ρώσος ηγέτης. Ανέφερε τα λόγια του Γκαίμπελς: «όσο πιο απίθανο είναι το ψέμα, τόσο γρήγορα θα το πιστέψουν «.

Θεωρεί ότι «και σήμερα όσοι διαστρεβλώνουν την ιστορία και προσπαθούν να μειώσουν τα κατορθώματα εκείνων που κατέστρεψαν το ναζισμό, να αλλάξουν τις θέσεις των εγκληματιών και των θυμάτων, λειτουργούν με αυτή ακριβώς τη λογική: όσο πιο απίθανο είναι το ψέμα, τόσο γρήγορα θα το πιστέψουν «. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας υπογράμμισε ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα να εμποδίσουμε αυτή την εγκληματική πρακτική.Ετικέτες