«Ο Αλλάχ σε επέλεξε» – Τζιχαντιστές της ISIL στρατολογούν παιδιά ως βομβιστές αυτοκτονίας! (Video)

Loading...


Οι ομάδες ανταρτών στη Συρία συμπεριλαμβανομένου και του ISIS προσλαμβάνουν αγόρια από δέκα έως δεκαεπτά ετών προκειμένου να λάβουν μέρος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, υπό το πρόσχημα της δωρεάν εκπαίδευσης.

Οι νεαροί μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν όπλα, ενώ τους ζητούν να γίνουν βομβιστές αυτοκτονίας. «Η αντιπολίτευση στρατολογεί 15χρονα αγόρια ως μαχητές , ενώ δίνουν σε 14χρονους ρόλους υποστήριξης.

Μερικά παιδιά που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις συνελήφθησαν ή σκοτώθηκαν στη μάχη», αναφέρει η τελευταία έκθεση που δημοσιεύτηκε από την οργάνωση HRW.
 
Η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η οποία επικαλείται προσωπικές αφηγήσεις, βρήκε επίσης αποδείξεις ότι παιδιά στρατολογούνται από τον υποστηριζόμενο από τη Δύση Ελεύθερο Συριακό Στρατό, το Μέτωπο Νόσρα που συνδέεται με την αλ-Κάιντα, το συνασπισμό του Ισλαμικού Μετώπου, καθώς και από δυνάμεις ασφαλείας στις ελεγχόμενες από τους Κούρδους περιοχές.
 
Η έκθεση που φέρει τον τίτλο «Ίσως να ζήσουμε, ίσως και να πεθάνουμε”. Η στρατολόγηση και η χρησιμοποίηση παιδιών από ένοπλες ομάδες στη Συρία » περιέχει τις εμπειρίες 25 αγοριών που είναι νυν ή πρώην μέλη.
 
Αν και οι αντάρτες ως επί το πλείστον χρησιμοποιούν παιδιά 15-17 ετών, ένας γιατρός περιγράφει ότι περιέθαλψε ένα αγόρι μεταξύ 10 και 12 ετών, του οποίου ο ρόλος ήταν να «να μαστιγώνει κρατούμενους σε κέντρο κράτησης του ISIS».
 
Τα 25 αγόρια πολέμησαν στην πρώτη γραμμή, κατασκόπευαν τις εχθρικές δυνάμεις, χρησιμοποιήθηκαν ως ελεύθεροι σκοπευτές, περιέθαλπαν τραυματίες και μετέφεραν πυρομαχικά ενώ μαίνονταν μάχες», αναφέρει η έκθεση του HRW.
 
Ο ακριβής αριθμός των παιδιών που πολεμούν στο πλευρό των ανταρτών είναι άγνωστος, όπως αναφέρεται, αν και Το Κέντρο Τεκμηρίωσης Παραβιάσεων, μια συριακή οργάνωση παρακολούθησης της σύγκρουσης, έχει τεκμηριώσει 194 θανάτους «μη αμάχων» αρρένων παιδικής ηλικίας στη χώρα από το Σεπτέμβριο του 2011.
 
Τα αγόρια λένε ότι στρατολογήθηκαν για διάφορους λόγους. Κάποια είχαν συγγενείς ή φίλους που υπηρετούσαν στο πλευρό των ανταρτών, ενώ άλλα παιδιά ζούσαν σε σημεία που μαίνονταν μάχες και τα σχολεία δεν λειτουργούσαν. Επίσης αρκετοί ανήλικοι στρατολογήθηκαν καθώς συμμετείχαν σε δημόσιες διαδηλώσεις ή είχαν υποφέρει από κυβερνητικούς, αναφέρει η HWR.
 
«Οι διοικητές κάποιες φορές ζήτησαν από παιδιά και ενήλικες να λάβουν μέρος σε αποστολές αυτοκτονίας», λένε κάποια εκ των 25 αγοριών που μίλησαν. Μάλιστα κάποιες φορές οι εθελοντές αντάρτες, αλλά και οι διοικητές έλεγαν «Ο Αλλάχ σε επέλεξε», λέει ο 16χρονος Majed, ο οποίος στρατολογήθηκε από την ομάδα Jabhat al-Nusra στην Daraa, μια πόλη στη Νοτιοδυτική Συρία.
 
Ο 15χρονος Amr που αγωνίστηκε για το ISIS στη Βόρεια Συρία, είπε ότι οι ηγέτες της ομάδας του ενθάρρυναν τόσο τον ίδιο, όσο και άλλα παιδιά να «εργαστούν» εθελοντικά για τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας. Συμπλήρωσε ότι υπέγραψε διστακτικά, αλλά είχε την δυνατότητα να αποχωρήσει πριν έρθει η σειρά του.
 
«Ίσως θα ζήσουμε και ίσως θα πεθάνουμε» είπε ο Omar ο οποίος μπήκε στη μάχη σε ηλικία 14 ετών.

«Εν τω μεταξύ οι τζιχαντιστες του ISIS στρατολογούσαν έφηβους με πιο επιθετικό τρόπο, παρέχοντας δωρεάν διαλέξεις, αλλά και εκπαίδευση που περιελάμβανε χρήση όπλων καθώς και άλλο στρατιωτικό περιεχόμενο», λέει η HRW.
 
O 17χρονος Bassim εντάχθηκε στο ISIS σε ηλικία 16 ετών και όπως είπε εμπνεύστηκε από ομιλίες και κηρύγματα που δόθηκαν από μέλη της ομάδας.

«Όταν το ISIS ήρθε στην πόλη μου … μου άρεσαν αυτό που φορούσαν, ήταν σαν ένα κοπάδι. Είχαν πολλά όπλα. Έτσι τους μίλησα , και αποφάσισα να πάω στο στρατόπεδο εκπαίδευσης τους στο Kafr Hamra στο Χαλέπι.», λέει ο Bassim .
 
Κάποια από τα παιδιά λάμβαναν μισθό πάνω από 150 δολάρια για να συμμετάσχουν στις συγκρούσεις ενώ άλλα δήλωσαν ότι πολεμούσαν χωρίς να πληρώνονται.

Ο 17χρονος Saleh λέει ότι το σκέφτηκε πολύ για να εγκαταλείψει τις μάχες. «Έχασα τις σπουδές μου, έχασα το μέλλον μου, τα έχασα όλα. Κοίταξα για δουλειά αλλά δουλειά δεν υπάρχει. Αυτή είναι η πιο δύσκολη περίοδος για μένα», συμπληρώνει.
 
Πάντως οι εξτρεμιστές αρνήθηκαν ότι στρατολογούν παιδιά κάτω των 18 ετών. Ωστόσο οι διοικητές της FSA είπαν ότι δεν διώχνουν τα παιδιά 16 και 17 ετών που πάνε σε αυτούς και είναι πρόθυμα να πολεμήσουν.

{youtube}raXGPCLxpi8{/youtube}



Ετικέτες