Ομπάμα: Ο πάπας μας ζητά να μην ξεχάσουμε τον κόσμο, τις οικογένειες, τους φτωχούς

Loading...


«Ο πάπας Φραγκίσκος μας ζητά να μην ξεχάσουμε τον κόσμο, τις οικογένειες, τους φτωχούς», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην ιταλική εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα», λίγες ώρες πριν την συνάντησή του με τον ποντίφικα στο Βατικανό, η οποία έχει ορισθεί για σήμερα το πρωί στις δέκα ώρα Ιταλίας.

«Ο πάπας μας ζητά να σταθούμε και να προβληματισθούμε σχετικά με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ήρθα στην Ρώμη για να τον ακούσω με προσοχή, διότι η σκέψη του είναι πολύτιμη για να καταλάβουμε πώς μπορούμε να κερδίσουμε την μάχη κατά της απόλυτης φτώχειας και για να καταφέρουμε να περιορίσουμε την ανισότητα στην κατανομή των εισοδημάτων», προσθέτει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σε ό,τι αφορά την συνάντηση που θα έχει το απόγευμα με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματτέο Ρέντσι, ο Μπαράκ Ομπαμα, μιλώντας στην «Κορριέρε» τόνισε ότι με την πρόσφατη επίσκεψή του στην Τυνησία «ο Ρέντσι θέλησε να ενισχύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που η Ιταλία ήδη έχει εξασφαλίσει στην Μεσόγειο, από το Λίβανο μέχρι την Λιβύη».
Σχετικά, τέλος, με τις φήμες που αφορούν στην τυχόν μείωση της αμερικανικής παρουσίας στην Μεσόγειο, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κατέστησε σαφές ότι «δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, η αμερικανική παρουσία και συμβολή στην όλη περιοχή πρόκειται να αυξηθεί».Ετικέτες