Οι Τούρκοι αμετανόητα ίδιοι: Η απροκάλυπτα επιθετική στάση της Άγκυρας στη Συρία

Loading...


Εξακολουθεί να προβληματίζει η ελληνική απάθεια και αφασία της Αθήνας (Μαξίμου και ΥΠΕΞ) απέναντι στις δραματικές εξελίξεις, όχι μόνο σε Ουκρανία αλλά και σε Συρία. Αντί οι «φωστήρες» της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής να σύρονται πίσω από τις εντολές των δυτικών ιεράκων, θα έπρεπε να προσπαθούν για πρωτοβουλίες, που έστω και συμβολικά θα έδειχναν στον έξω κόσμο μια άλλη Ελλάδα, δύναμη ήπιας πολιτικής, πολιτικής σταθερότητας.

Αναρωτιούνται όσοι χαράζουν την πολιτική της χώρας, αν επόμενος στόχος των σκληροπυρηνικών της Δύσης θα είμαστε ενδεχομένως εμείς; Γίναμε ήδη στόχος ανηλεούς οικονομικής επίθεσης, τι θα τους εμποδίσει να μας σύρουν και σε εθνικές τραγωδίες;

Βλέπουμε πόσο απροκάλυπτα επιθετική κατά της Συρίας γίνεται η Τουρκία, και αυτό αφορά όλη την περίμετρο, όλα τα κράτη τριγύρω. Ας κάνει τον κόπο ο αναγνώστης να δει πώς ακόμη και μέσα στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν διάφορα κέντρα την άκρως αναθεωρητική συμπεριφορά της Τουρκίας (πχ ίδε: www.theamericanconservative.com/articles/turkey-cooks-the-books-in-syria).

Ο Ερντογάν, που ως γνωστόν ετοιμάζεται για «προσευχή» στις 29 Μαίου μέσα στην Αγία Σοφία, θα εκμεταλλευτεί την πρόσφατη εκλογική του νίκη για ακόμη πιο σκληρή στάση κατά της Συρίας αλλά και ημών. Είναι παραπάνω από σίγουρο πιά, μετά από όλα όσα έγιναν, πως οι Τούρκοι ψάχνουν ανοιχτά προκατασκευασμένη αφορμή, προβοκάτσια, για να εισβάλλουν ανοιχτά στη σπαρασσόμενη Συρία.

Έφτασαν στο σημείο σε τουρκικά στρατόπεδα προσφύγων να σκοτώνουν μικρά παιδιά, προσφυγόπουλα από την άτυχη χώρα, και να κάνουν εμπόριο οργάνων. Μεγάλος είναι ο αριθμός των θυμάτων, που μπορεί και να μην μάθουμε ποτέ σε πόσες χιλιάδες θα ανέρθει.

Απ’ την άλλη, οι Τούρκοι ηγέτες και ο Ερντογάν προσωπικά, δεν δίνουν καμμία προσοχή στις φωνές εντός της ΕΕ που τους ζητούν στοιχειώδη αυτοσυγκράτηση. Απεναντίας, συνεχίζουν να ενισχύουν με κάθε τρόπο τους ισλαμιστές τζιχαντιστές. Με όπλα, περίθαλψη τραυματιών κτλ.

Αυτή η τουρκική επίθεση δεν αφορά μόνο την Συρία, που στοχοποιήθηκε από τα γνωστά κέντρα. Είναι επίθεση και κατά των συμφερόντων της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Είναι και επίθεση κατά του χριστιανικού κόσμου και της Ορθοδοξίας ειδικότερα.

Κανείς δεν μας λέει, αν και όταν τελειώσουν με τη Συρία, τι θα γίνει με την επιστροφή κάποιων χιλιάδων τζιχαντιστών στην Ευρώπη, από όπου ξεκίνησαν και πήγαν στη Συρία για να σφάζουν χριστιανούς και να γκρεμίζουν ναούς. 3000 τζιχαντιστές έχουν ευρωπαικές υπηκοότητες (Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, Μ. Βρετανία κ.α.). Αυτοί είναι κινούμενες βόμβες, θα προβούν σε τρομοκρατικές ενέργειες όταν γυρίσουν πίσω. Δημοσίευμα της «Washington Post» έρχεται και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την πρακτική και εμπλοκή των ΗΠΑ στην αιματοχυσία στη Συρία.

Το ότι ισλαμιστές που πολεμούν στη Συρία, ενταγμένοι σε ομάδες που είναι προσκείμενες στην Αλ Κάιντα, αποτελούν άμεση απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες, το ομολογεί τώρα, και βάσει στοιχείων, το ίδιο το FBI…

Άκρως επικίνδυνη παραμένει η συμπεριφορά λοιπόν της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας, με τις ΗΠΑ πάντα από πίσω. Όμως αρχίζουν να διατυπώνονται επιφυλάξεις. Ήδη το Βερολίνο αρχίζει και αντιδρά, και δεν θέλει παρατεταμένες εμπλοκές στη Συρία και νέα μέτωπα εκεί.

Τα μέλη ΝΑΤΟ πρέπει να κινηθούν προς κατεύθυνση επηρεασμού της Τουρκίας, να ηρεμήσει και να κάτσει ήσυχα. Καμμία υποστήριξη των συμμαχικών χωρών προς την Τουρκία, δεν επιτρέπεται να ενισχύσει τους τυχοδιωκτισμούς της Άγκυρας στη Συρία. Ο τουρκικός επεκτατισμός στάζει αίμα στα όσα τραγικά γίνονται στην ανατολή, και πρέπει το πράγμα να σταματήσει και να τελειώσει εκεί, πριν γίνουμε εμείς ή όποιoς άλλος λαός οι επόμενοι….