Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν και τον αμερικανό δημοσιογράφο Στίβεν Σότλοφ

Loading...


O άτυχος δημοσιογράφος είχε παρουσιαστεί από τους τζιχαντιστές στο βίντεο του αποκεφαλισμού του δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ – Λίγο πριν αποκεφαλιστεί απευθύνεται στον Ομπάμα: Γιατί πληρώνω με τη ζωή μου το τίμημα για την πολιτική σου;

Στον αποκεφαλισμό και του δεύτερου αμερικανού δημοσιογράφου που ήταν όμηρός τους προχώρησαν οι τζιχαντιστές σύμφωνα με το SITE.

Ο Στίβεν Σότλοφ είχε παρουσιαστεί από τους τζιχαντιστές στο βίντεο του αποκεφαλισμού του δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ.

«Επέστρεψα, Ομπάμα» φέρεται να λέει ο δήμιος του Σότλοφ στο νέο βίντεο που κυκλοφόρησε σε ισλαμικές ιστοσελίδες και συνεχίζει: «Επέστρεψα λόγω της αλαζονικής εξωτερικής πολιτικής σου με το Ισλαμικό Κράτος… Παρά τις προειδοποιήσεις μας». Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι τζιχαντιστές στο βίντεο ακούγονται να απειλούν την κυβέρνηση του Ιράκ να υποχωρήσει από την «διαβολική συμμαχία με τις ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους».

 

Παράλληλα στο βίντεο οι εκτελεστές απειλούν ότι να εκτελέσουν και τον βρετανό όμηρο Ντέιβιντ Κόθορν Χέινς.

Ο Σότλοφ, ο οποίος συνεργαζόταν με τα περιοδικά Time και Foreign Policy, είχε θεαθεί για τελευταία φορά στη Συρία τον Αύγουστο του 2013 και εικάζεται πως απήχθη από το Χαλέπι.

Αυτός είναι ο Βρετανός όμηρος που απειλούν να σκοτώσουν οι τζιχαντιστές, στο τέλος του βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Σότλοφ:


Στο βίντεο με τίτλο «Ένα δεύτερο μήνυμα για την Αμερική» ο Σότλοφ εμφανίζεται, σύμφωνα με την Daily Mail, με μια πορτοκαλί φόρμα όπως αυτή των κρατουμένων στο Γκουαντάναμο, πριν εκτελεστεί δι’ αποκεφαλισμού από έναν τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως και ο Φόλεϊ, ο Σότλοφ λίγο πριν την εκτέλεσή του ακούγεται να λέει: «Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε ποιος είμαι και γιατί εμφανίζομαι αυτή τη στιγμή. Ομπάμα, η εξωτερική πολιτική σου για επέμβαση στο Ιράκ υποτίθεται ότι είχε στόχο την προστασία της Αμερικής και των συμφερόντων της, αλλά τότε γιατί πληρώνω εγώ με τη ζωή μου το τίμημα για την εμπλοκή σου;».

Στη συνέχεια το βίντεο επιστρέφει στον τζιχαντιστή που απειλεί ότι όσο οι αμερικανικοί πύραυλοι «συνεχίζουν να πέφτουν στον λαό μας, το μαχαίρι μας θα συνεχίσει να πέφτει στο λαιμό του λαού σου».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, στο βίντεο ο άτυχος δημοσιογράφος ακούγεται να λέει, λίγο πριν χάσει τη ζωή του: «Είμαι ο Στήβεν Τζόελ Σότλοφ. Είμαι σίγουρος πως ξέρετε ακριβώς ποιος είμαι μέχρι τώρα και γιατί εμφανίζομαι μπροστά σας. Και τώρα είναι η ώρα για το μήνυμά μου.

»Ομπάμα, η εξωτερική σου πολιτική εισβολής στο Ιράκ υποτίθεται ότι έγινε για την προστασία των ζωών των Αμερικανών, οπότε γιατί πληρώνω το τίμημα της επέμβασής σου με τη ζωή μου; Ξοδέψαμε δισεκατομμύρια δολάτια των φορολογούμενων αμερικανών και χάσαμε χιλιάδες στρατιώτες στους προηγούμενους πολέμους μας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, οπότε γιατί είναι προς το συμφέρον του λαού να ξαναρχίσουμε τον πόλεμο;

»Από τα λίγα που ξέρω για την εξωτερική πολιτική, θυμάμαι μια εποχή που δεν μπορούσες να κερδίσεις εκλογές χωρίς να υποσχεθείς την απόσυρση των στρατευμάτων μας από το Ιράκ και το κλείσιμο του Γκουαντάναμο. Εδώ είσαι τώρα, Ομπάμα, κοντά στο τέλος της θητείας σου, χωρίς να έχεις πετύχει τίποτα από τα παραπανω, ενώ παραπλανητικά οδηγείς εμάς, τον αμερικανικό λαό στη φωτιά».

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, μεταξύ άλλων, ο τζιχαντιστής – δήμιος του Σότλοφ, λέει:

«Επέστρεψα Ομπάμα και επέστρεψα εξαιτίας της αλαζονικής σου εξωτερικής πολιτκής απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος, εξαιτίας της επιμονής σου να συνεχίζεις τους βομβαρδισμούς σου και… στη Μοσούλη, παρά τις σοβαρές μας προειδοποιήσεις. Εσύ Ομπάμα, δεν έχεις τίποτα να κερδίσεις από τις πράξεις σου, εκτός από ακόμα έναν Αμερικανό πολίτη. Έτσι, όπως οι πύραυλοί σου συνεχίζουν να χτυπούν το λαό μας, έτσι το μαχαίρι μας θα συνεχίσει να χτυπά τους λαιμούς του δικού σου λαού.

»Παίρνουμε αυτή την ευκαρία για να προειδοποιήσουμε τις κυβερνήσεις εκείνες που μπαίνουν στη διαβολική συμμαχία της Αμερικής εναντίον του Ισλαμικού Κράτους να κάνουν πίσω και να αφήσουν το λαό μας ήσυχο».

Λευκός Οίκος: Είμαστε συγκλονισμένοι από τον βάρβαρο φόνο ενός αθώου αμερικανού δημοσιογράφου

«Είμαστε συγκλονισμένοι από τον βάρβαρο φόνο ενός αθώου αμερικανού δημοσιογράφου και εκφράζουμε τα βαθιά μας συλληπητήρια», ήταν η λιτή δήλωση των αξιωματούχων του Λευκού Οίκου, με την οποία ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε η αυθεντικότητα του νέου βίντεο των τζιχαντιστών, τουλάχιστον ως προς το θάνατο του δημοσιογράφου Στήβεν Σότλοφ.  Ετικέτες