Οι σαλαφιστές σουνίτες σκοτώνουν τους χριστιανούς στο Λίβανο με ιαχές «Αλλάχ Ακμπάρ» (ΦΩΤΟ)

Loading...


4 νέοι kamikazes ανατινάχθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ μέσα στο κατά πλειοψηφίαν χριστιανικό χωριό Qaa της Κοιλάδας (Békaa) προκαλώντας πολλούς τραυματίες .

Οι 4 καμικάζι ενεργοποίησαν τις ζώνες τους με τα εκρηκτικά την Δευτέρα το βράδυ πάνω στην πλατεία της εκκλησίας κραυγάζοντας « Allah Akbar » (ο θεός είναι μεγάλος) αναφέρει το κρατικό μέσο ANI.Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες σύμφωνα με το nna-leb.gov

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας τον Bachir Matar, υπήρξαν 5 εκρήξεις και πολλοί τραυματίες ως πρώτος απολογισμός .Κάλεσε τους κατοίκους να κλειστούν στα σπίτια τους » και να ρίξουν με τα όπλα εννατίον κάθε ξένου» .Ο διευθυντής του λιβανέζικου Ερυθρού Σταυρού ο Georges Kettaneh, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Ο στρατός επιχείρησε πολλές εξορμήσεις στην περιοχή.Το χωριό είναι κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Πηγή ανέφερε στο L’Orient-Le Jour ότι μια έκρηξη έγινε μπροστά από ένα καφέ που βρίσκεται στην πλατεία της εκκλησίας.Οι 4 επιθέσεις το πρωί στο ιδιο χωριό προκάλεσαν 5 νεκρούς συν τους 4 καμικάζι και 15 τραυματίες σύμφωνα με τον απολογισμό που ήταν σ΄εξέλιξη.

Ο κοινοτάρχης του χωριού επισημαίνει ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και ότι ο στρατός επιχειρεί για να εκδιώξει τους τρομοκράτες. με πυροβολικό και ρίχνει φωτοβολίδες για να τους εντοπίσει.30 range rover της Hewbollah γεμάτα μαχητές κατευθύνονται προς το χωριό.Υπάρχουν σύμφωνα με αποκλειτικές μας πληροφορίες 18 νεκροί από τις βραδυνές επιθέσεις.

“ Ο επιχειρησιακός τρόπος – χρήση καμικάζι και επιθέσεις συγχρονισμένες– είναι τυπικός και παραπέμπει σε τζιχαντιστικές οργανώσεις”, αναφέρει το L’Orient–Le Jour,για τις επιθέσεις το πρωί και δείχνει Ισλαμικό Κράτος και Al-Qaida.

Η εφημερίδα θυμίζει ότι ο στρατός συγκρούστηκε πολλές φορές με τους ισλαμιστές που απαοπειρώνται να διεισδύσουν σε θέσεις του στρατού ΄οσο και σε jurd [όρος] Qaa και Ras–Baalbeck,οικισμούςκατα πλειοψηφίαν χριστιανικούς αλλά μέχρι τώρα απέτυχαν.”.

Η ανακοίνωση του στρατού μιλάει για έναν αριθμό θυμάτων που δεν τον διευκρινίζει και ότι οι επιθέσεις έγιναν στις 22.30 μ.μ. χθες το βράδυ.Σύμφωνα με τα νεότερα μια πηγή από το εσωτερικό του στρατού είπε ότι οι 2 πρώτες επιθέσεις αυτοκτονίας έγιναν κοντά στην εκκλησία και μια πηγή ασφαλείας είπε ότι ο άλλος καμικάζι ανατινάχθηκε μπροστά στο κτίριο της κοινότητας και ο άλλος πλησίον θωρακισμένου οχήματος του στρατού.

Aνατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες της επίθεσης που δίνει ο στρατός.Ο ένας καμικάζι επέβαινε σε μοτοσυκλέταα πέταξε χειροβομβίδα κατά του κ΄σομου που ήταν συγκεντρωμένος μπροστά από την εκκλησία και στη συνέχεια ανατινάχθηκε με τη ζώνη εκρηκτικών. Η Χριστιανική πολιτοφυλακη του Λιβανου Μαυρη Σινδονι συγκρουστηκε με τους τρομοκρατες του Ισλαμικου Κρατους κοντά στα συριακά σύνορα απο την πλευρα του Μπάαλμπεκ( Ηλιουπολις) βοηθώντας την Χεζμπολλα.8 καμικάζι σε 24 ώρες στο χριστιανικό χωριό Qaa…

Για 15 με 20 νεκρούς έκανε λόγο ο ΓΓ του Ερυθρού Σταυρού Λιβάνου ο George Katana.elnashra

Πιστεύοντας ότι υπάρχουν τρομοκράτες παγιδευμένοι στα σύνορα και για αποτροπή πιθανότητας νέας τρομοκρατικής εισβολής κάθε πόλη κατά μήκος των λιβανοσυριακών συνόρων έχει τεθεί υπό την επίβλεψη του στρατού και της Xεζμπολλάχ.

Ο πρόεδρος του Λιβάνου στρατηγός Μισέλ Αούν που μαζί με μέρος των καθολικών και το κόμμα κυρίως των ελληνορθοδόξων Μάσρεκ συνεργάζονται εκλογικά με το κόμμα της Χεζμπολλά δήλωσε για τα γεγονότα στο Λίβανο.Αυτό που πρέπει πρωτίστως να καταδικάσουμε δεν είναι η σύγχιση που επικρατεί στους δράστες που ανατινάζοντα για να πάνε στον παράδεισο όπως πιστεύουν αλλά τα κράτη που έχουν σχεδιάσει κι έχουν χρηματοδοτήσει κι εξοπλίσει δίκτυα ώστε να βάλουν φωτιά στην περιοχή.