Οι Ισλαμιστές κατέστρεψαν ασσυριανή εκκλησία 7 αιώνων στο Ιράκ

Loading...


ΙΡΑΚ-Σύμφωνα με το BBC Arabic, ισλαμιστές στο Τικρίτ κατέστρεψαν την ασσυριακή Εκκλησία, που χτίστηκε το 700 μ.Χ.,  το παλαιότερο ισλαμικό θρησκευτικό προσκύνημα στο Ιράκ.

Ισλαμιστές, πιθανότατα του ISIS, τοποθέτησαν εκρηκτικά  γύρω από την ασσυριακή Πράσινη Εκκλησία,  και τα πυροδότησαν καταστρέφοντας ολοσχερώς την αρχαία εκκλησία, η οποία ανήκε στην Ασσυριακή Εκκλησία της Ανατολής.

Ομοίως, οι ισλαμιστές τοποθέτησαν εκρηκτικά και γύρω από το τζαμί στα Σαράντα Παρεκκλήσια και γύρω από τάφους, που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης στην επαρχία Salahuddin , και τα πυροδότησαν καταστρέφοντας ολοκληρωτικά το τζαμί. Πιστεύεται ότι στα Σαράντα Παρεκκλήσια στεγάζονται τα λείψανα των 40 από τους συντρόφους του Μωάμεθ.

Το ISIS έχει καταστρέψει εκκλησίες, θρησκευτικά προσκυνήματα και τζαμιά στις επαρχίες Κιρκούκ και Νινευή, συμπεριλαμβανομένων των τάφων των προφητών Ιωνά και Δανιήλ καθώς και μια σειρά από αρχαίες εκκλησίες στις επαρχίες Salahuddin και  Νινευή. Στην Μοσούλη το ISIS έχει καταστρέψει ή καταλάβει  45 χριστιανικά εκκλησιαστικά ιδρύματα.Ετικέτες