Οι εθελοντές μαχητές της νοτιοανατολικής Ουκρανίας υπόσχονται να σταματήσουν την πυρά μέχρι τις 27 Ιουνίου

Loading...


Οι εθελοντές μαχητές της νοτιοανατολικής Ουκρανίας υπόσχονται να σταματήσουν την πυρά από την πλευρά τους μέχρι τις 27 Ιουνίου.

Το δήλωσε ο Πρωθυπουργός της κηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Αλεξάνδρ Μποροντάι μετά το πέρας των συνομιλιών για την υλοποίηση του σχεδίου ειρήνευσης στα ανατολικά της Ουκρανίας.

«Εμείς ως απάντηση στην παύση της πυράς εκ μέρους του Κιέβου υποσχόμαστε να σταματήσουμε την πυρά από την πλευρά μας. Η διάρκεια της ισχύουσας παύσης της πυράς είναι μέχρι τις 27 Ιουνίου «, υπογράμμισε ο Μποροντάι και διευκρίνισε ότι σταματάει επίσης και η μετακίνηση των στρατευμάτων στο έδαφος των Λαϊκή Δημοκρατιών.

«Ελπίζουμε ότι στο διάστημα αυτό θα διοργανωθεί η παρακολούθηση εκ μέρους της Ρωσίας και του ΟΑΣΕ να τηρηθεί το καθεστώς αυτό. Ελπίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της κοινής παύσης της πυράς θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε και να περάσουμε τουλάχιστον στις διαβουλεύσεις για την διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων για την ειρηνευτική ρύθμιση της σύγκρουσης «, επισήμανε ο Μποροντάι.

Ο Πρωθυπουργός της κηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ επίσης επισήμανε ότι στις 23 Ιουνίου στο Ντονέτσκ έγιναν μόνο άτυπες προκαταρκτικές διαβουλεύσεις, δεν πρόκειται για κάποιες διαπραγματεύσεις. «Στον Οίκο της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ άρχισε έστω και κάποιος διάλογος εκ μέρους του Κιέβου το οποίο εδώ και μήνες προτιμούσε να μιλάει με τη γλώσσα των βαρέων πυροβολικών «, υπογράμμισε ο Μποροντάι.Ετικέτες