Ξανά στα «μανταλάκια» του Ξένου Τύπου: Οι εκλογές του Τσίπρα φέρνουν νέα κρίση

Loading...


Πρώτη φορά Αριστερά, τρίτη φορά Εκλογές… Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις φέρνουν για ακόμη μια φορά στα «μανταλάκια» του ξένου Τύπου την Ελλάδα! «Daily Telegraph», «Guardian», «Bild» φιλοξενούν στο πρωτοσέλιδό τους τις… νέες προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα να οδηγήσει τη χώρα ξανά στις κάλπες.

 

«Ο Τσίπρας παραιτείται, βουλιάζοντας τη χώρα σε νέα κρίση»,τιτλοφορεί το άρθρο της η «Daily Telegraph», φιλοξενώντας εκτενές ρεπορτάζ για το ελληνικό ζήτημα.

 

Πρώτο θέμα η Ελλάδα και στον «Guardian», με το ρεπορτάζ να αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας κάνει βήματα προς τα πίσω για να προκαλέσει νέες εκλογές.

Τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός συνεχίζει να είναι δημοφιλής στο λαό του, επισημαίνει την ίδια ώρα ότι η χώρα του βυθίζεται στα χρέη…

Εν συνεχεία το δημοσίευμα, επικαλείται αναλυτές, οι οποίοι ήταν σχεδόν πεπεισμένοι ότι ο κύριος Τσίπρας θα έκανε υπομονή μέχρι και τον Οκτώβρη, όπου θα είχε υλοποιηθεί η πρώτη εξέταση προόδου. «Μα, διαψεύστηκαν… Ο Έλληνας πρωθυπουργός προτίμησε να κλειδώσει, να εξασφαλίσει την δημοτικότητά του», γράφει χαρακτηριστικά το ξένο μέσο.

 

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η γερμανική «Bild» που διερωτάται πού το πάει αυτή τη φορά ο Ελληνας πρωθυπουργός.

«Δεν είχε αρκετά; Μάλλον όχι, δεν είχε!», γράφει το δημοσίευμα, και συνεχίζει: «Αντιθέτως, ο Τσίπρας »διψάει» για νέες εκλογές για να τον επιλέξει ο λαός πάλι για πρωθυπουργό».

Για τακτική υποχώρησης από τον Ελληνα πρωθυπουργό κάνει λόγο με τη σειρά της η «FAZ». Κι εδώ το κλίμα διαμορφώνεται γύρω από την άποψη ο Αλέξης Τσίπρας οδηγεί τη χώρα σε εκλογές για να ενισχύσει τη βάση της δύναμής του, επισημαίνοντας ότι οι ταχείες εκλογές είναι προς όφελός του, αφού αποδυναμώνει την ανασύνταξη προεκλογικής εκστρατείας από τα άλλα κόμματα. Δεν διστάζει ωστόσο να γράψει και ότι η Αριστερή Πλατφόρμα του κάνει τη ζωή «πατίνι». Τέλος, καταλήγει ότι η πιθανότητα του Αλέξη Τσίπρα να κερδίσει αυτές τις εκλογές είναι μεγάλη κι αυτό διότι κρατά «σκληρή» στάση απέναντι στους δανειστές. Μάλιστα, καταγράφει μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο συγκεκριμένα, η οποία του… παραχωρούσε ποσοστό πρόκρισης άνω του 60%.

 

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να παραιτηθεί, ανοίγοντας τον δρόμο για τη διεξαγωγή εκλογών, σε μια προσπάθεια να τηρηθεί η συμφωνία διάσωσης», είναι ο τίτλος στο πρώτο θέμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «The Wall Street Journal».
 Ετικέτες