Νίγηρας: Πέντε νεκροί από έφοδο της Μπόκο Χαράμ

Loading...


Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ της Νιγηρίας εξαπέλυσαν μια αιφνιδιαστική έφοδο σε ένα χωριό στο νοτιοδυτικό τμήμα του γειτονικού Νίγηρα.

Η επίθεση αυτή διαπράχθηκε τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη στο χωριό Κουκοντού, κοντά στα σύνορα με τη Νιγηρία, στην περιοχή Ντοσό του Νίγηρα.

«Οι τρομοκράτες σκότωσαν πέντε χωρικούς, έκαψαν σπίτια και δύο οχήματα», είπε αξιωματικός του στρατού, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. Δεύτερος αξιωματικός διευκρίνισε πως οι επιδρομείς λεηλάτησαν κατοικίες και καταστήματα πριν αποχωρήσουν και επιστρέψουν στο έδαφος της Νιγηρίας.

Η Μπόκο Χαράμ, η οποία επιδιώκει να εγκαθιδρύσει ένα ισλαμικό εμιράτο στη βορειοανατολική Νιγηρία, έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους τα τελευταία έξι χρόνια, αλλά οι επιθέσεις μελών της στον Νίγηρα είναι σχετικά σπάνιες.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Ντίφα του Νίγηρα διέταξε την απομάκρυνση χιλιάδων ανθρώπων που ζουν στα νησιά της λίμνης Τσαντ την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από μια αιματηρή επίθεση μελών της Μπόκο Χαράμ τον περασμένο μήνα.Ετικέτες