Νέα σοκαριστική σφαγή Σύρων της διασποράς: Ξεκλήρισαν οικογένεια ορθοδόξων στην Αλεξάνδρεια (Video)

Loading...


Η μάνα μαχαιρώθηκε στο λαιμό ενώ κοιμόταν δίπλα στον 6χρονο γιό της που μαχαιρώθηκε στον σβέρκο.

Επιβεβαιώθηκε από τις αιγυπτιακές αρχές ότι το ομαδικό έγκλημα που διαπράχθηκε κατά μιας οικογένειας Σύρων ορθοδόξων, την Κυριακή 16/02/14 στην Αλεξάνδρεια, είχε ως κίνητρο τα πολιτικά αντίποινα.

Οι εισαγγελικές αρχές της ανατολικής Αλεξάνδρειας ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι τα μέλη της οικογένειας που σφαγιάσθηκε έφεραν όλα συριακή υπηκοότητα. Ξεκλήρισαν ολόκληρη την οικογένεια ως εκδίκηση για την υποστήριξή της  στην συριακή κυβέρνηση του Bashar al-Assad (arabiya).

Το κίνητρο της ληστείας απορρίφθηκε εξ αρχής διότι δεν υπεξαίρεσαν χρήματα και τιμαλφή που υπήρχαν στο σπίτι. Ο δράστης ή οι δράστες κατά τη φυγή τους, έβαλαν φωτιά  στο διαμέρισμα, ίσως για να καλύψουν  ενδεχόμενα στοιχεία.

Στο διαμέρισμα του 6ου ορόφου βρέθηκαν σφαγιασμένοι , ο 44χρονος Joseph Nakhla , η 35χρονη γυναίκα του Abeer Hanna , ο 6χρονος γιός της Michael -Joseph και η κουνιάδα της Muna  Nakhla η οποία ζούσε μαζί τους.

Ο Διοικητής  της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, Nasser el-Abd, δήλωσε ότι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης της πόρτας του διαμερίσματος.

«Οι έρευνες έχουν καταλήξει στο ότι ο δράστης ή οι δράστες παρακολούθησαν τον Youssef Nakhla καθώς επέστρεφε από την εργασία του σε ξενοδοχείο  του Sharm el-Sheikh και εισέβαλαν δια της βίας μαζί του στο σπίτι».

Σύμφωνα με τις έρευνες της Αστυνομίας, η σύζυγός του Hanna η οποία υπέστη και τα μεγαλύτερα αντίποινα, ήταν άνθρωπος που μιλούσε  για την πολιτική κατάσταση στη Συρία και εκφραζόταν υπέρ του Άσαντ (the Cairo post).

Ένας γείτονας της οικογένειας δήλωσε: «Ο Joseph ήταν ένας καλοπροαίρετος άνθρωπος, ποτέ δεν δημιουργούσε φασαρίες, το ίδιο και όλη του η οικογένεια».

Και πρόσθεσε: «Είδα έναν άντρα που φορούσε μαύρη μάσκα και δερμάτινο μαύρο μπουφάν να βγαίνει τρέχοντας από το σπίτι, λίγα λεπτά πριν εκδηλωθεί η πυρκαγιά».

O Προϊστάμενος  Ασφαλείας της Αλεξάνδρειας, Amin Ezzedine, μίλησε στο αιγυπτιακό κανάλι “Alhayat” για τη στυγνή δολοφονία της οικογένειας που αν και χριστιανική δε θέλησε να δώσει θρησκευτική χροιά στο έγκλημα. 

Άλλωστε η ανάληψη ευθύνης της δολοφονικής τρομοκρατικής επίθεσης κατά των προσκυνητών της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, έχει αναζωπυρώσει το ήδη τεταμένο κλίμα μεταξύ χριστιανών της Αιγύπτου και Ισλαμιστών.

“Το έγκλημα δεν είναι σεκταριστικό. Πρόκειται για εγκληματική πράξη της οποίας όλη η αλήθεια σύντομα θα αποκαλυφθεί. Υπάρχει ήδη κάποιος ύποπτος”, δήλωσε ο Amin Ezzedine.

H Εισαγγελία πρόσταξε τη διεξαγωγή νεκροψίας.

Ο πατέρας βρέθηκε νεκρός από τις φονικές μαχαιριές σε στομάχι, πλάτη, δεξί ώμο, στο καθιστικό του σπιτιού.

Η σύζυγός του Abeer βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της, έφερε βαθειά μαχαιριά στο λαιμό. Δίπλα της σε στάση πλάγια ήταν νεκρός ο 6χρονος γιός της Μichael-Joseph ο οποίος έφερε μαχαιριά στο σβέρκο.

Η αδελφή του νεκρού πατέρα και θεία του παιδιού Muna, βρέθηκε και αυτή νεκρή στο δικό της υπνοδωμάτιο.

Είναι το δεύτερο καταγεγραμμένο κρούσμα δολοφονικής επίθεσης σε σύριους της διασποράς, μετά από το πρόσφατο μαχαίρωμα Σύριου στη Βουλγαρία.

Δείτε εδώ το αποκλειστικό βίντεο του Youmchannel από το διαμέρισμα όπου κείτονται οι νεκροί

alt

alt
 Ετικέτες