Νέα πρόκληση! Υποστηρίζουν πως βρήκαν…Ευαγγέλιο που λέει πως ο Χριστός δεν σταυρώθηκε ποτέ!

Loading...


Τι άλλο θα δούμε;;; 

Μια Αρχαία Βίβλος στην αραμαΪκη διάλεκτο επανανακαλύφθηκε (!) στην Τουρκία. Χρονολογείται μεταξύ 1500-2000 ετών και βρέθηκε στην Τουρκία στο Εθνογραφικό Μουσείο της Άγκυρας .

 Το εν λόγω βιβλίο περιέχει το «Ευαγγέλιο του Βαρνάβα» που σύμφωνα με τα γραφόμενα δείχνει ότι ο Ιησούς δεν σταυρώθηκε , ούτε ήταν ο γιος του Θεού , αλλά ενός Προφήτη! 

Το βιβλίο αποκαλεί επίσης τον Απόστολο Παύλο » Ο Απατεώνας » . Το βιβλίο ισχυρίζεται επίσης ότι ο Ιησούς αναλήφθηκε στον ουρανό ζωντανός , και ότι ο Ιούδας ο Ισκαριώτης σταυρώθηκε στη θέση του .

Μια τουρκική έκθεση ισχυρίζεται πως το βιβλίο αυτό εκλάπη από μια συμμορία λαθρεμπόρων στην ευρύτερη μεσογειακή περιοχή . Η έκθεση αναφέρει πως η συμμορία κατηγορείται για λαθρεμπόριο αρχαιοτήτων , παράνομες ανασκαφές και  κατοχή εκρηκτικών υλών . Τα ίδιο το βιβλίο αποτιμάται  στο πολύ υψηλό ποσό των  40 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών (περίπου 28 εκατ. ευρώ). 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα , οι εμπειρογνώμονες και οι θρησκευτικές αρχές στο Tehram επιμένουν ότι το βιβλίο είναι πρωτότυπο . Το ίδιο το βιβλίο είναι γραμμένο με χρυσά γράμματα , σε χαλαρόδετο δέρμα στα Αραμαϊκά , την γλώσσα του Ιησού Χριστού .

Εντύπωση προκαλεί πάντως πως το κείμενο προβάλει μια προοπτική των πραγμάτων παρόμοια με αυτή του Ισλάμ , σε αντίθεση με τις διδασκαλίες της Καινής Διαθήκης περί του Χριστιανισμού . Σύμφωνα με τα γραφόμενα, ο Ιησούς προέβλεψε επίσης την έλευση του προφήτη Μωάμεθ, ο οποίος θα βρεθεί Ισλάμ 700 χρόνια αργότερα .

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες το Βατικανό ζήτησε ήδη από τις τουρκικές αρχές την άδεια να εξετάσει τα περιεχόμενα του βιβλίου.Ετικέτες