Με ανταρτοπόλεμο στην Κριμαία απειλεί ο αρχηγός του «Δεξιού Τομέα» Ν.Γιάρος

Loading...


Ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης «Δεξιός Τομέας» Ν. Γιάρος ονειρεύεται επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία με έναν «ανταρτοπόλεμο», όπως χαρακτηριστικά είπε μιλώντας στο κρατικό κανάλι.

«Θα πρέπει να οργανώσουμε έναν ανταρτοπόλεμο στην Κριμαία, να αποπροσανατολίσουμε τον κόσμο και να αποσταθεροποιήσουμε την κατάσταση εκεί, επειδή η Κριμαία, ήταν και θα είναι ουκρανική. Σε αυτό δεν έχω καμία αμφιβολία», είπε ο ηγέτης του «Δεξιού Τομέα».

Το μόνο που παρέλειψε ήταν πώς η Κριμαία πλέον είναι υπό την επιτήρηση των Ρώσων και όχι ξέφραγο ουκρανικό αμπέλι.

Σχολιάζοντας την κατάσταση στα ανατολικά της χώρας, ο Γιάρος είπε ότι κατά τη γνώμη του πρέπει να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των «αντιτρομοκρατικών ενεργειών» με την απομάκρυνση των λεγόμενων ηγετών της αντίστασης. «Οι μετωπικές συγκρούσεις πρέπει να γίνουν σε αυτούς που βρίσκονται στην κορυφή των αυτονομιστών, στα ανατολικά», εξήγησε.

Επεσήμανε ακόμη, ότι δεν πρέπει να επιτραπεί η ομοσπονδοποίηση της Ουκρανίας, γιατί θα καταστραφεί το ουκρανικό κράτος. Και αυτό δεν είναι στο χέρι του, αλλά στο χέρι των πολιτών που θέλουν ανεξαρτητοποίηση και προσάρτηση με τη Ρωσία.Ετικέτες