Μεγάλη επίθεση των δυνάμεων της Νέας Ρωσίας σε ουκρανικούς σχηματισμούς στα σύνορα με Ρωσία (Video)

Loading...


Μεγάλη επίθεση ξεκίνησαν οι Δυνάμεις Αυτοάμυνας της Νέας Ρωσίας στην περιφέρεια του Λουγκάνσκ προς αποκατάσταση της επικοινωνίας τους νεοσύστατου κράτους της με την Ρωσία στα νότια της επικράτειας.
 
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε δύο μονάδες του ουκρανικού Στρατού και μία μονάδα νεοναζιστών του Δεξιού Τομέα που υποδύονται τους «Εθνοφύλακες».

 
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες στο στρατόπεδο αυτό, στα σύνορα με την Ρωσία κρατούνταν πρώην Ουκρανοί στρατιώτες που αρνήθηκαν να πυροβολήσουν εναντίον άπλων ρωσόφωνων πολιτών.
 
Η επείθεση πραγματοποιήθηκε με βλήματα όλμων, και RPG, πολλά κτίρια του στρατοπέδου άρπαξαν φωτιά ενώ από την επίθεση δεν έχει γίνει γνωστές οι απώλειες των νεοναζιστών του Δεξιού Τομεα και των μισθφόρων που πολεμούν μαζί τους με πληρωμή από αμερικανικά μυστικά κονδύλια.
 
Αυτή την ώρα συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις κι οι κάτοικοι της περιοχής εγκατλείπουν τις εστίες τους από τον φόβο μαχών.Οι νεοναζί του Κιέβου αρνούνται ννα παραδοθούν ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από το υπό κατοχή αεροδρόμιο του Λούγκανσγκ το οποίο απέχει 20 χλμ, στέλνονται ενισχύσεις. Συγκεκριμένα εθέαθη ουκρανική μηχανοκίνητη φάλαγγα αποτελούμενη από τέσσερα BRDM και τέσσερα BMP-1.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν σκοτωθεί ένας άοπλος πολίτης και δύο άντρες των δυνάμεων Αυτοάμυνας.
 
Σε άλλο σημείο της περιφέρειας ένα ορφανοτροφείο και το Ινστιτούτο Έρευνας της πόλης Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας καταστράφηκαν το Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια εγκληματικής επίθεσης του ουκρανικού Στρατού.
 
Ωστόσο, παρά την αρχική αναστάτωση που επικράτησε, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, η ανακούφιση ήταν μεγάλη όταν επιβεβαιώθηκε ότι το κτήριο του ορφανοτροφείου ήταν άδειο, αφού τα παιδιά είχαν κληθεί να το εγκαταλείψουν στις 19 Μαΐου, εν μέσω των σφοδρών συγκρούσεων στην πόλη.
 
Επρόκειτο για άλλη  μια νεοναζιστικού τύπο επίθεση που δέιχνει τον προσανατολισμό του Κιέβου στο να «πληγώσει» τους ρωσόφωνους πληθυσμούς της Α.Ουκρανίας.Προφανώς στο Κίεβο γνωρίζουν ότι οι ρωσόφωνοι πληθυσμοί δεν πρόκειται να αποδεχθούν πλεόν την εξουσία τους και ήδη υπάρχουν σκεψεις για το πως θα τους ξεριζώσουν από την Α.Ουκρανία με την ανοχή και τα κλειστά «μάτια» της Δύσης.

{youtube}xd5gFsQucVo{/youtube}

{youtube}Aby7kSLEs_M{/youtube}

{youtube}Dzyr5OOInOU{/youtube}Ετικέτες