Κατασκοπευτικά αεροσκάφη στη Νιγηρία για τον εντοπισμό των κοριτσιών έστειλαν οι Αμερικανοί

Loading...


Aργά συνειδητοποίησε το πρόβλημα της Μπόκο Χαράμ και της υποστηριζόμενης από την ίδια στην Συρία Αλ Κάϊντα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη που πετούν πάνω από το έδαφος της Νιγηρίας και κάνουν ταυτόχρονη κοινή χρήση δορυφορικών εικόνων με την κυβέρνηση της Νιγηρίας σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι 200 μαθήτριες που έχουν απαχθεί από τους ισλαμιστές αντάρτες της ριζοσπαστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα.

« Μοιραζόμαστε κοινές εμπορικές δορυφορικές εικόνες με τους νιγηριανούς και πετάμε επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη Νιγηρία με την άδεια της κυβέρνησης», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν στρατιωτική δύναμη καθώς και ειδικούς εμπειρογνώμονες στη Νιγηρία για να βοηθήσουν στην αναζήτηση των κοριτσιών που απήχθησαν από ένα σχολείο στην πόλη Τσιμπόκ στην απομακρυσμένη βορειοανατολική Νιγηρία στις 14 Απριλίου.

Τόσο η κυβέρνηση της Νιγηρίας όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναφέρει ότι δεν γνωρίζουν που είναι τα εξαφανισμένα κορίτσια, παρόλο που ο πρόεδρος της χώρας Γκούντλακ Τζόναθαν θεωρεί ότι είναι ακόμα στη Νιγηρία.

Ας σταματήσουν να ενισχύουν τα υποκαταστήματα της Αλ Κάϊντα στη Συρία πρώτα.Ετικέτες