Ιταλία: Δήμαρχος ζητεί παρέμβαση του Ιησού για να μην παίρνουν συνεχείς άδειες οι δημοτικοί υπάλληλοι!

Loading...


Θεία… παρέμβαση, και μάλιστα όχι κανενός ταπεινού πάπα, αλλά του Ιησού Χριστού αυτοπροσώπως, ζήτησε ο Τζιοβάννι Καλαμπρέζε, δήμαρχος της πόλης του Λόκρι στην περιφέρεια της Καλαβρίας, με δημόσια επιστολή του, για να σταματήσουν, επιτέλους, οι δημοτικοί υπάλληλοι, να παίρνουν συνεχείς και αδικαιολόγητες άδειες(!)

«Αποφάσισα να απευθυνθώ σε Εσένα διότι είμαι, πλέον, σε απόγνωση. Πρέπει να παραδεχθώ ότι μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό των δημοτικών υπαλλήλων εργάζεται με σοβαρό και έντιμο τρόπο», γράφει, μεταξύ των άλλων, ο Ιταλός δήμαρχος στην ιστοσελίδα της πόλης του.

Ο Τύπος κάνει λόγο για «έξυπνη ύστατη αλλά και πρόκληση», από την στιγμή που -δεδομένης της καθημερινής της πραγματικότητας- «μόνον ένα θαύμα μπορεί να σώσει την πόλη του Καλαμπρέζε»…

Ο δήμαρχος εκτιμά ότι σε σύνολο 125 υπαλλήλων, μόνον είκοσι με είκοσι πέντε εργάζονται με ζέση. Οι υπόλοιποι, «περιμένουν μόνον το τέλος του μηνός για να τους κατατεθεί στην τράπεζα ο βασικής σημασίας μισθός, τον οποίο, όμως, δεν κερδίζουν με τον ιδρώτα τους».

Σύμφωνα με την δημόσια επιστολή του δημάρχου του Λόκρι, οι περισσότεροι υπάλληλοί του «συνηθίζουν να παρουσιάζουν ιατρικά πιστοποιητικά τα οποία αναφέρονται σε συμπτώματα κατάθλιψης, σε ενοχλήσεις στην μέση, στην αδυναμία να παραμείνουν επί αρκετή ώρα σε ορθοστασία».

Όπως τόνισε ο Καλαμπρέζε σε δηλώσεις του σε ιταλούς δημοσιογράφους «ζητά επί μήνες να μπορέσει να αντικατασταθεί ένα φανάρι το οποίο έχει σπάσει και βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης». Έως τώρα, όμως, κανένας από τους δημοτικούς υπαλλήλους δεν έχει ανταποκριθεί στην έκκληση.

Παράλληλα, ο «πρόθυμος δήμαρχος» – θύμα αναγκάσθηκε, πριν λίγες εβδομάδες, να οδηγήσει ο ίδιος το πουλμανάκι το οποίο μεταφέρει από το σπίτι στο σχολείο- και το αντίστροφο- τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, διότι ο οδηγός ήταν και πάλι άρρωστος!

«Τι να κάνω, να παραιτηθώ και να αφήσω να κερδίσουν οι ασυνείδητοι υπάλληλοι; Δεν θα το κάνω ποτέ, όσο και αν μου κοστίσει η στάση μου αυτή», δήλωσε, τέλος, στην εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, ο Τζιοβάννι Καλαμπρέζε.Ετικέτες