Ισλαμιστές ξαναχτυπούν σχολείο στη χριστιανική συνοικία της Δαμασκού

Loading...


Των Πορφύρη Δ / Σταφυλά Π

Oι παράπλευρες απώλειες από τις ανθρωπιστικές ρίψεις οβίδων ανταρτών σε κατοικημένες περιοχές συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στη Συρία.

Σχολεία χτυπήθηκαν,μαθητές σκοτώθηκαν ή είναι ετοιμοθάνατοι,διεθνείς ποδοσφαιριστές,δημοσιογράφοι και άμαχοι πολίτες εκτελούνται από τον επίδοξο τζιχαντιστικό στρατό κατοχής που στρατολογήθηκε κι ανδρώθηκε κατά χιλιάδες στα ισλαμικά εκπαιδευτήρια -πολιτισμικά κέντρα -τζαμιά που ανθούν σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Η Συρία αποκαλύπτει το ρόλο τους.Ιδρύθηκαν συντηρήθηκαν,χρηματοδοτήθηκαν, επιβλήθηκαν στις τοπικές κοινωνίες για να χρησιμοποιηθούν ως βάσεις της διεθνούς ισλαμιστικής τρομοκρατίας που θα αναλάμβανε στο μέλλον να φέρει εις πέρας εισβολές δυτικών συμφερόντων σε περιοχές της Ανατολής.Λειτούργησαν και λειτουργούν άτυπα ως βάσεις του ΝΑΤΟ με την πολιτικοιδεολογική και νομική κάλυψη της ΕΕ.Με το πρόσχημα των θρησκευτικών ελευθεριών το δαιδαλώδες δίκτυο εξυφάνθηκε στην πολυμέρεια του ώστε να επικαλύπτει και να φαίνονται μεμονωμένες οι δράσεις αυτών που προάγουν το τζιχάντ ή αλλιώς τις καλοκαμουφλαρισμένες νεονατοικές αποστολές.

Ένα παιδί σκοτώθηκε και περισσότεροι από 36 πολίτες μεταξυ των οποίων πολλά παιδιά, τραυματίστηκαν την Μ Τρίτη από επίθεση με ρουκέτες κατά σχολικού συγκροτήματος σε μια συνοικία στο κέντρο της Δαμασκού που κατά πλειοψηφία είναι χριστιανική μετέδωσε το ειδησεογραφικό SANA.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε εναντίον του Δημοτικού Σχολείου al-Manar της συνοικίας Bab Touma του Αγίου Θωμά στην Ανατολική Δαμασκό.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η τρομοκρατική ενέργεια πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μ Τρίτης κι ενώ οι μαθητές ήταν συγκεντρωμένοι στην αυλή του Σχολείου πριν εισέλθουν στις αίθουσες διαδασκαλίας. Κάποια από τα παιδιά που τραυματίστηκαν βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Αστυνομική πηγή ανέφερε στο Sana ότι σε παρεμφερή επίθεση οι ισλαμιστές αντιφρονούντες εκτόξευσαν ρουκέτα κατά σχολικών συγκροτημάτων πλησίον της εκκλησίας Άγιος Ηλίας στον πυκνοκατοικημένο γειτονικό συνοικισμό al-Douwaila που προκάλεσε τον τραυματισμό 5 ατόμων.(L΄ Orient le jour)Οι συνεχόμενες επιθέσεις κατά των μαθητών εξανάγκασαν αρκετούς γονείς να διακόψουν τη φοίτηση των παιδιών τους κυρίως στις ζώνες που σε καθημερινή βάση βάλλονται από ρουκέτες των φιλοδυτικών ανταρτών όπως στο προάστιο της Jaramana που επλήγη από 36 οβίδες μόνο την Μ.Δευτέρα.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 59 μαθητές δημοτικού τραυματίες και 1 παιδι ήδη ακρωτηριασμένο και στα δυο πόδια

Αυτές οι συντονισμένες επιθέσεις κατά πολιτικών στόχων επήλθαν την επαύριο αιματηρής έκρηξης παγιδευμένου αυτοκινήτου στην επαρχία της Homs που προξένησε 15 θανάτους πολιτών.

Μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγεται και ο διεθνής ποδοσφαιριστής της εθνικής ομάδας της Συρίας Tareq Fouad Gharir . (dhnet.be)
Στα πραγματικά πεδία των μαχών οι κυβερνητικές δυνάμεις μετά την θεαματική επιστροφή τους στην Μααλούλα επικεντρώνονται στην ανάκτηση του Zabadani στον οδικό άξονα Δαμασκού Λιβάνου που θα τους επιτρέψει το οριστικό σφράγισμα των συνοριακών περασμάτων που χρησιμοποιούν τζιχαντιστές σύμφωνα με πηγή των μυστικών υπηρεσιών της Συρίας.To oυαί τοις ηττημένοις ισχύει και σ΄αυτήν την περίπτωση.Η ψευδεπίγραφη επανάσταση και ωμή εισβολή αυτοκαταστρέφεται.Σφοδρές αδερφοκτόνες μάχες ξέσπασαν μεταξύ μαχητών της Αλ Νούσρα και της ΙSIS προκλώντας τον θάνατο 20 σκληροπυρηνικών τζιχαντιστών στην επαρχία της Deir Ezzor.( L΄ express)

Σε άλλο επεισόδιο με πολιτικούς στόχους ένας δημοσιογράφος, ένας φωτογράφος-οπερατέρ και ένας τεχνικός της τηλεόρασης Al-Manar έβαψαν με το αίμα τους τα άγια χώματα της Συριακής Ιερουσαλήμ την Μ.Δευτέρα στη Μααλούλα όταν το τζιπ που επέβαιναν γαζώθηκε από τους ξένους επίδοξους κατακτητές τζιχαντιστές και τους ντόπιους συνεργάτες τους του FSA.

Το κανάλι στο οποίο εργάζονταν πρόσκειται στο πολιτικό κόμμα της Χεζμπολά που στον δυτικοτραφέντα Λίβανο είναι όχι απλά ένας νόμιμος πολιτικός φορέας αλλά συμμετέχει και στην κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας -διεθνώς αναγνωρισμένη-και στελέχη του κατέχουν υπουργικούς θώκους.Ο ένας από τους δημοσιογράφους ήταν πατέρας 6 παιδιών ενώ ο άλλος 3.

Όταν οι ελεγκτές της παγκόσμιας πληροφορίας δεν χρησιμοποιούν σφαίρες για να μονοπωλήσουν τον τύπο καταφεύγουν στην προπαγάνδα.Είναι αξιοσημείωτο ότι τα περισσότερα δυτικά μέσα όταν αναφέρονται στο συριακό χρησιμοποιούν κλισέ φράσεις για να αποπροσανατολίσουν τους αναγνώστες τους.

Ενδεικτική είναι η αναφορά ότι «την ορολογία τρομοκράτες χρησιμοποιεί η συριακή κυβέρνηση για να ορίσει τους αντικαθεστωτικούς” όταν τα ίδια μέσα στα ίδια μονόστηλα αναφέρουν αντιφάσκοντας ότι πρόκειται για την Αλ Νούσρα την ΙSIS κλπ.Η αγγελοποίηση της ισλαμικής τρομοκρατίας και η δαιμονοποίηση της πολιτικής είναι το νέο δημοσιογραφικό και πολιτικό ήθος των τιμητών της δημοκρατίας.Ετικέτες