Θέσπισε στη Κριμαία ημέρα του Αγίου Νικολάου

Loading...


Ο επικεφαλής της Δημοκρατίας της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ εξέδωσε το διάταγμα σύμφωνα με την οποία στις 19 Δεκεμβρίου θεσπίζεται η ημέρα του Αγίου Νικολάου.

Σε προϊσταμένους οργάνων της εκτελεστικής εξουσίας της χερσονήσου δόθηκε εντολή να συμπράξουν «στη διεξαγωγή φιλανθρωπικών εκδηλώσεων για την παροχή βοήθειας στο διπλανό μας «.

Ο Λάζαρος, μητροπολίτης της Συμφερούπολης και της Κριμαίας ευχαρίστησε τον Αξιόνοφ για την προσοχή στο ζήτημα της αναβίωσης της κοινωνικής λειτουργίας και για την θέσπιση της ημέρας του Αγίου Νικολάου στη χερσόνησο.

«Εγκάρδια σας ευχαριστώ για την προσοχή στο ζήτημα της αναβίωσης της κοινωνικής λειτουργίας στα αρχαία χώματα της προστατευόμενης από τον Κύριο Ταυρίδας που εκδηλώσατε με την αναγνώριση της 19ης Δεκεμβρίου ως εορτής του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού, ως ημέρας βοήθειας στο διπλανό μας. Είμαι σίγουρος ότι αυτή η καλή αρχή σε μια θεοσεβαστή πράξη βοήθειας στους διπλανούς μας οι οποίοι χρήζουν της χριστιανικής μας αρωγής και της αγάπης, θα γίνει μια καλή εισφορά η οποία, σύμφωνα με την ευαγγελική διδαχή, πρέπει να δείξουμε στο διπλανό μας«, λέγεται στην επιστολή του μητροπολίτη Λαζάρου η οποία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της επαρχίας της Συμφερούπολης.Ετικέτες