Η Ρωσία εδραιώνει τη θέση της στους Αγίους Τόπους

Loading...


Η πρώτη ρωσική σχολή θα ανοίξει στη Βηθλεέμ , την 1η Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Θα είναι η πρώτη από μια σειρά από παρόμοιες πρωτοβουλίες , με τις οποίες η Ρωσία προσπαθεί να ενισχύσειτην ιστορική παρουσία της στους Αγίους Τόπους και την την επιρροή της στην περιοχή .

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και ο πρόεδρος της IPPO Σεργκέι Stepashin συζήτησαν το θέμα χθες σε συνάντηση στη Μόσχα.
Η Οργάνωση αυτή για την Παλαιστίνη (IPPO) ιδρύθηκε το 1882 από τον τσάρο Αλέξανδρο Γ ‘  και είναι η παλαιότερη μη κυβερνητική οργάνωση της Ρωσίας , και η μόνη που παρέμεινη ενεργή ακόμη και κατά τη σοβιετική εποχή .

Σήμερα , είναι το καλύτερο παράδειγμα της στενής συνεργασίας μεταξύ της Εκκλησίας και του κράτους για την υπεράσπιση των χριστιανών στη Μέση Ανατολή.

» Ο Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε περισσότερα σχολεία , »  δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Stepashin , προσθέτοντας ότι » δεν πρέπει να χάσει τη Μέση Ανατολή » .

Πριν από το 1917 , υπήρχαν περίπου 100 ρωσικά σχολεία στη Βηθλεέμ , εξήγησε , πάνω από 70 ήταν στο Λίβανο και τη Συρία .

Στο γύρισμα του 20ου αιώνα , « Ρωσική Παλαιστίνη » σήμαινε δεκάδες εκκλησίες , ξενώνες , μοναστήρια , σχολεία και νοσοκομεία που χτίστηκαν από τους Ρώσους στους Αγίους Τόπους για τους προσκυνητές και τις αραβικές κοινότητες.

Τότε, όπως και τώρα , ο ορισμός του Πατριαρχείου της Μόσχας «Holy Land» περιελάμβανε τα εδάφη υπό την Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή , καθώς και το Ισραήλ , τη Συρία και το Λίβανο .

Το 1964 , η σοβιετική κυβέρνηση πώλησε περισσότερα από αυτά στο Ισραήλ για ένα συμβολικό ποσό των 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων . Η αποκατάσταση της ιστορικής ιδιότητες της Ρωσίας στην περιοχή είναι τώρα σε εξέλιξη .

Το 2013 , περίπου 450.000 Ρώσοοι προσκυνητές επισκέφθηκαν την Παλαιστίνη

Σε συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν , ο Αμπάς εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ρωσία θα διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην επίλυση των προβλημάτων της Μέσης Ανατολής .Ετικέτες