Η γελοιογραφία των “Times” για τον Πούτιν που εξόργισε τη Ρωσία

Loading...


Στον πόλεμο της προπαγάνδας, οι γελοιογραφίες έχουν πάντοτε ξεχωριστό, διακριτό και παρεμβατικό ρόλο, και στην περίπτωση της κατάρριψης του Boeing των Malaysia Airlines δεν θα ήταν δυνατό να λειτουργήσουν ως εξαίρεση.

Έτσι, έχει προκαλέσει οργή στη Ρωσία η γελοιογραφία του βραβευμένου Πίτερ Μπρουκς που δημοσιεύουν οι “Times” του Λονδίνου, και παρουσιάζει τον Βλαντιμίρ Πούτιν ως κυνηγό, να έχει στα τρόπαια που υπάρχουν στον τοίχο του σπιτιού του, και το μπροστινό μέρος από το μοιραίο αεροπλάνο.

Στη Μόσχα εστίασαν από την πρώτη στιγμή στην κορύφωση της προπαγάνδας που βρισκόταν σε εξέλιξη σε βάρος της Ρωσίας, καθώς η Δύση επιρρίπτει ευθύνες στους φιλορώσους αυτονομιστές της Ουκρανίας για το τραγικό συμβάν, την ώρα που το Κίεβο δείχνει να προσπαθεί να κρύψει τις δικές του ευθύνες.
Τόσο ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με όσα είπε χθες, όσο και πολλές μεγάλες εφημερίδες της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας με τα πρωτοσέλιδά τους, “δείχνουν” στην κατεύθυνση των ευθυνών της Ρωσίας, η γελοιογραφία των “Times” ωστόσο… πήγε πιο μακριά.

Οι “Times” ανέβασαν τη σχετική γελοιογραφία στον επίσημο λογαριασμό τους στο Twitter, με αποτέλεσμα το θέμα να γίνει viral, και να προκαλέσει πληθώρα σχολίων.Ετικέτες