«Ημουν κρυμμένος κάτω από τον νεροχύτη και άκουγα τους Κουασί να πίνουν νερό»

Loading...


Για τον τρόμο που έζησε κοντά στους ακραίους Ισλαμιστές που σκόρπισαν τον θάνατο στο Παρίσι μίλησε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2 TV ο Λιλιάν Λεπέρ, ο όμηρος των αδελφών Κουασί στο τυπογραφείο στην πόλη Νταμαρτέν-αν-Γκελ, ο οποίος βοήθησε με τον τρόπο του τους αστυνομικούς να εξουδετερώσουν τους δολοφόνους του Charlie Hebdo.

 

Κατά τη διάρκεια της ομηρίας, ο 27χρονος γραφίστας έμεινε κρυμμένος κάτω από έναν νεροχύτη και μέσω του κινητού του τηλεφώνου επικοινωνούσε με τις αστυνομικές αρχές, δίνοντας ζωτικής σημασίας πληροφορίες για τις κινήσεις των Κουασί

Συναισθηματικά φορτισμένος, ο Λεπέρ μίλησε για τις στιγμές τρόμου και αγωνίας που έζησε στο τυπογραφείο, όπου «ταμπουρώθηκαν» οι δράστες μετά την επίθεση στο Παρίσι και τον θάνατο 12 ανθρώπων.

Ο 27χρονος συγκινήθηκε, όμως, περισσότερο και δάκρυσε όταν το France 2 του έδειξε ένα βίντεο στο οποίο απεικονιζόταν το αφεντικό του να μιλάει για το πως τον βοήθησε να κρυφτει.

 

«Μου έδωσε τα δευτερόλεπτα που χρειαζόμουν για να κρυφτώ. Χάρη σε αυτόν είμαι σήμερα εδώ», είπε ο γραφίστα και στη συνέχεια μίλησε για τα όσα έζησε και άκουσε όση ώρα ήταν κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας.

«Είχα κρυφτεί κάτω από το νεροχύτη και τους άκουγα που έρχονταν για να ανοίξουν το ψυγείο και για να πιουν νερό. Κατάλαβα ότι έπρεπε να κάνω κάτι και έστειλα ένα μήνυμα στο πατέρα μου και του είπα ότι είμαι κρυμμένος στον πρώτο όροφο και ότι πρέπει να ειδοποιήσει την αστυνομία», είπε.

Ο 27χρονος πρόσθεσε πως οι δράστες βρίσκονταν την περισσότερη ώρα μέσα στο γραφείο του αφεντικού του και ότι κάποια στιγμή «πάγωσε» όταν άκουσε έναν πυροβολισμό και αμέσως μετά έναν από τους δύο αδερφούς να πλησιάζει την κρυψώνα του.

«Μετά άνοιξε το ψυγείο. Ήταν μόνο μισό μέτρο μακριά μου. Νόμιζα ότι θα άνοιγε το ντουλάπι και θα με έβρισκε. Πήρε κάτι να πιει. Μπορούσα να δω τη σκιά του. Η καρδιά ου είχε σταματήσει και δεν μπορούσα να αναπνεύσω», αποκάλυψε, μιλώντας για την τρομακτική αυτή εμπειρία.

Ο γραφίστας κατάλαβε ότι όλα τελείωσαν όταν οι εκρήξεις και οι πυροβολισμοί σταμάτησαν, όταν άνοιξε η πόρτα και είδε το φως…Ετικέτες