Ερντογάν: Το φυσικό αέριο ανήκει και στους Τουρκοκύπριους

Loading...


Ο κ. Ερντογάν ανέφερε πως δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούν μια συμφωνία χωρίς δυο κράτη και πολιτική ισότητα, ενώ σημείωσε πως μια λύση του Κυπριακού θα  επιφέρει οφέλη και στις δυο πλευρές

Το φυσικό αέριο ανήκει σε όλους τους Κύπριους δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαντώντας…

σε ερωτήσεις στο πλαίσιο της διάσκεψης τύπου που έδωσε στα κατεχόμενα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου.

Ο κ. Ερντογάν ανέφερε πως δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούν μια συμφωνία χωρίς δυο κράτη και πολιτική ισότητα, ενώ σημείωσε πως μια λύση του Κυπριακού θα  επιφέρει οφέλη και στις δυο πλευρές και θα συμβάλει στην ηρεμία, τη  σταθερότητα και στην ευημερία στην περιοχή.

Υποστήριξε πως το ψευδοκράτος είναι ένα “δημοκρατικό κράτος” το οποίο στέκεται στα πόδια του, κατά την έκφρασή του,  και είπε πως είναι περήφανοι για την οικονομική πρόοδο σε αυτό που σημειώνεται με τη συμβολή της Τουρκίας.

Εξάλλου απαντώντας σε ερώτηση για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ο κ. Ερντογάν ανέφερε πως το άνοιγμα της Σχολής δεν αποτελεί πρόβλημα και πως ζήτησαν τη συντήρηση δυο τεμενών στην Αθήνα αλλά τίποτε δεν έγινε για αυτό.

Από την πλευρά του κ. Ερογλου αφού έπλεξε το εγκώμιο του Ερντογάν ανέφερε πως Τουρκία και ψευδοκράτος αποτελούν κλαδιά ενός δέντρου που έχει βαθιές ρίζες στην ιστορία.Ετικέτες