Εννέα χρόνια μετά: Αλυτο το μυστήριο στη Ρουμανία με τον εξορκισμό της καλόγριας

Loading...


Μια υπόθεση που συγκλόνισε την Ορθόδοξη κοινότητα της Ρουμανίας το 2005 και ακόμη δεν έχει διαλευκανθεί πλήρως επανέφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Daily Mail η οποία αναφέρεται σε μυστήριο…

Ο 33χρονος ιερέας Ντάνιελ Κορογκεάνου είχε κατηγορηθεί ότι φίμωσε την 23χρονη αδερφή Ιρίνα Κορνίτσι και στη συνέχεια τη σταύρωσε και την άφησε χωρίς τροφή και νερό για πέντε ημέρες, σε ένα απομονωμένο μοναστήρι στη Ρουμανία. 

Ο ιερέας φυλακίστηκε για επτά χρόνια, το 2005, και υποσχέθηκε να χτίσει ένα μοναστήρι στη μνήμη της, όταν θα απελευθερωνόταν. Αλλά όταν έφτασε στην ανατολική κοινότητα Ζαποντένι, όπου ήθελε να χτίσει το μοναστήρι, οι οργισμένοι χωρικοί τον κυνήγησαν και τον ανάγκασαν να αναζητήσει καταφύγιο στο δάσος. 
Μαζί του είχαν καταδικαστεί ακόμη τέσσερις καλόγριες, οι οποίες φαίρονται να τον βοήθησαν στον εξορκισμό που ήθελε να προβεί ο ιερέας. Όπως υποστήριξαν, προσπαθούσαν να βοηθήσουν την αδικοχαμένη 23χρονη, ωστόσο το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι τη δολοφόνησαν. 
Πάντως, η υπόθεση δεν έχει διαλευκανθεί, καθώς ένας από τους ιατροδικαστές που μετείχαν στη νεκροψία υποστηρίζει ότι ο θάνατος της καλόγριας οφειλόταν σε υπερβολική δόση αδρεναλίνης. 

Στη συνέχεια, αποκαλύφθηκε ότι η 23χρονη έπασχε από σχιζοφρένεια. 

“Τη δέσαμε γιατί χτυπούσε τον εαυτό της και θα τη βρίσκαμε νεκρή στο δωμάτιο. Παραδέχομαι ότι την έδεσα και της έβαλα μια πετσέτα στο στόμα και την αφήσαμε έτσι για πέντε ημέρες. Οι τέσσερις καλόγριες που ήταν μαζί μου, προσπάθησαν να της δώσουν φαγητό και νερό, αλλά αρνιόταν. Το μόνο που δεχόταν ήταν αγιασμό”, είχε πει στο δικαστήριο ο ιερέας.  Ετικέτες