ΕΚΤΑΚΤΟ: «Τα πήρε όλα» η Ρωσία – Ημι-ανεξάρτητα κράτη οι ρωσόφωνες περιοχές της Α.Ουκρανίας!

Loading...


Σε μεγάλη γεωστρατηγική νίκη για την Ρωσία εξελίσσεται η ουκρανική κρίση καθώς πριν λίγο η τετραμερής διάσκεψη στην Γενύη μεταξύ Ρωσίας, ΗΠΑ, ΕΕ και Ουκρανίας κατέληξε στην ομοσπονδοποίηση της Ουκρανίας και την παροχή καθεστώτος ημιανεξαρτησίας στις ανατολικές ρωσόφωνες περιοχές.

Η Μόσχα ανακοίνωσε δια του Σ.Λαβρόφ ότι μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση δεν πρόκειται να αποσύρουν τα στρατεύματα απο τα σύνορα.

Πρακτικά «γεννιούνται» τουλάχιστον τρία νέα κράτη στην ανατολική Ουκρανία και πιθανότατα και η περιφέρεια της Οδησσού αυτονομείται!

Και χωρίς να υπάρξει καμία ρωσική δέσμευση ούτε για φθηνό ρωσικό αέριο, ούτε για χάρισμα των χρεών στην Ουκρανία.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε πως η κρίση θα πρέπει να επιλυθεί από τους ίδιους τους Ουκρανούς, καλώντας μάλιστα το Κίεβο να βοηθήσει στην επίλυση όλων των εκκρεμών ζητημάτων χωρίς τη χρήση όμως ένοπλης βίας.

Δεν έγινε καμία αναφορά στην Κριμαία, η οποία πλέον είναι ρωσικό έδαφος, κάτι που στην ΄ράξη δεν το αμφισβητεί κανένας, ούτε καν η ουκρανική «κυβέρνηση»!

Παράλληλα, τόνισε πως όλες οι παράνομες ένοπλες ομάδες πρέπει να καταθέσουν τα όπλα και να εγκαταλείψουν τα κυβερνητικά κτήρια που έχουν καταλάβει.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στην Ουκρανία, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησαν το πρωί της Μ. Πέμπτης στην ελβετική πόλη, σε μία προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου παρατηρείται σοβαρή κλιμάκωση της βίας, με νεκρούς και τραυματίες στη Μαριούπολη.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ξενοδοχείο της Γενεύης με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών της Ουκρανίας Αντρίι Ντεστσίτσα, της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, των ΗΠΑ Τζον Κέρι και της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ μετά το τέλος της συνάντησης είπε ότι συμφωνήθηκε η αποχή από κάθε είδους βία, ενώ όπως τόνισε ο Οργανισμός για τη Συνεργασία και την Ασφάλεια στην Ευρώπη θα αναλάβει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες για την εξομάλυνση της κατάστασης.

Η τετραμερής συνάντηση, μεταξύ της Ουκρανίας, της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεκίνησε περίπου στις 12:00 ώρα Ελλάδας.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Αντρέι Ντεστσίτσα, ο Ρώσος Σεργκέι Λαβρόφ, ο Αμερικανός Τζον Κέρι και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον συμμετέχουν στη συνάντηση που πραγματοποιείται σε ένα ξενοδοχείο της Γενεύης και ετοιμάζουν μια κοινή ανακοίνωση στην οποία θα αναφέρονται τα επόμενα στάδια για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία.Ετικέτες