Εκτέλεση και σταύρωση από τους τζιχαντιστές στη Συρία

Loading...


Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ISIS εκτέλεσαν την Παρασκευή μέλος τους που είχε κατηγορηθεί για εκβιασμούς, και στη συνέχεια τον σταύρωσαν σε κοινή θέα στην επαρχία του Χαλεπιού στη Συρία.

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε διάφορους τζιχαντιστικούς δικτυακούς τόπους διακρίνεται ένας άνδρας με γενειάδα και αίμα στο κεφάλι.

Από το λαιμό του κρέμεται μία πινακίδα που γράφει: «Ένοχος: Άμπου Αντνάν αλ Αναντάλι. Ποινή: εκτέλεση και σταύρωση επί τρεις ημέρες. Κατηγορία: εκβίαζε οδηγούς στα οδοφράγματα κατηγορώντας τους για αποστασία».

Το κείμενο φέρει την υπογραφή «Ο πρίγκιπας των πιστών», παραπέμποντας πιθανότατα στον ηγέτη της ISIS Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Ο άνδρας εκτελέστηκε στην πόλη Μπαμπ με τρεις σφαίρες στο κεφάλι και κατόπιν οι ισλαμιστές σταύρωσαν τη σορό του, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι Σύροι αντάρτες αλλά και το Μέτωπο Αλ Νόσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, κατηγορούν τους τζιχαντιστές την ISIS ότι διαπράττουν εγκλήματα ακραίας βιαιότητας. Ετικέτες