Εβραίος πληρώνει για να σώσει Χριστιανούς από τον ISIS γιατί Χριστιανοί τον έσωσαν από τους Ναζί

Loading...


Ποιος δε θυμάται την περίφημη λίστα του Σίντλερ με την οποία εκατοντάδες Εβραίοι γλίτωσαν από τη ναζιστική θηριωδία; Επειδή λοιπόν η ζωή κάνει κύκλους, ένας Εβραίος από εκείνους που κατάφεραν και έφυγαν από την Αυστρία όταν μπήκαν οι Ναζί ως παιδί, σήμερα ανέλαβε τη χρηματοδότηση της διάσωσης έως 2.000 χριστιανών από τη Συρία και το Ιράκ ως ένας τρόπο για να δείξει την ευγνωμοσύνη του προς την θρησκεία της οποίας τα μέλη τον έσωσαν από τους Ναζί.

Ο Λόρδος Weidenfeld λέει ότι έχει «ένα χρέος να επιστρέψει» στους Χριστιανούς που έφυγαν από τα μέρη τους εξαιτίας του Isis, επειδή οι Κουάκαροι(σ.σ. είναι μέλη μιας Χριστιανικής Ομολογίας) τον έντυσαν και τον βοήθησαν να φτάσει στη Βρετανία το 1938.

Την περασμένη εβδομάδα μεταφέρθηκαν 150 Χριστιανοί της Συρίας στην Πολωνία με μισθωμένο αεροπλάνο και  θα τους εξασφαλίσει καταφύγιο…

Αφού έφτασε στη Βρετανία μέσα σε ένα τρένο  ένα χρόνο πριν από την έναρξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με λίγα σελίνια στη ντσέπη, ο Λόρδος Weidenfeld πήγε κατάφερε να οικοδομήσει την εκδοτική επιχείρηση Weidenfeld και Nicolson μια δεκαετία αργότερα. 

«εμείς οι Εβραίοι θα πρέπει  να είμαστε ευγνώμονες και να κάνουμε κάτι γιατι Χριστιανοί απειλούνται με εξαφάνιση » είπε…

 Ετικέτες