Δεν πήρε τη δουλειά επειδή αρνήθηκε να δουλέψει Σάββατο για θρησκευτικούς λόγους

Loading...


Την στιγμή που στη χώρα μας οι δήθεν προοδευτικοί πολιτικοί μας λύσσαξαν με την απόφαση του Στε που θωρακίζει την αργία της Κυριακής, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού μεγάλη εταιρεία αντιμετωπίζει τη δικαιοσύνη κατηγορούμενη για θρησκευτικές διακρίσεις εξαιτίας της αργίας του Σαββάτου για κάποιους…

‘Ενα τοπικό υποκατάστημα της εταιρείας Dunkin ‘Donuts θα πρέπει να αντιμετωπίσει το ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ μετά τη μη πρόσληψη ενός ατόμου που αρνήθηκε να εργαστεί το Σάββατο, λόγω των θρησκευτικών του πεποιθήσεων.

Η αμερικανική Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης (EEOC) ανέφερε σε μια δήλωση ότι στις 11 Σεπτεμβρίου ένας δικαιοδόχος (franchise) της Dunkin ‘Donuts, παραβίασε το ομοσπονδιακό δίκαιο αρνούμενος να προσλάβει τον Ντάρελ Λίτρελ, που ανήκει στη θρησκευτική ομάδα των Αντβεντιστών της Εβδόμης Ημέρας.
Το περιστατικό συνέβη στο Άσβιλ της Βόρεια Καρολίνα.

Τον Ιανουάριο του 2013 του προσφέρθηκε η δουλειά και του είπαν να παρουσιαστεί στην εργασία την επόμενη μέρα, μια Παρασκευή, στις 15:00.

Ο Λίτρελ  απάντησε ότι δεν είναι σε θέση να εργαστεί την Παρασκευή το απόγευμα αφού οι Αντβεντιστές αργούν από το ηλιοβασίλεμα την Παρασκευή μέχρι τη δύση του ηλίου το Σάββατο. Ο διευθυντής του εργοστασίου, στη συνέχεια ανακάλεσε την προσφορά εργασίας.
Σύμφωνα με τον Τίτλο VII του νόμου περί Πολιτικών Δικαιωμάτων του 1964, οι εργοδότες απαγορεύεται να αρνούνται να προσλάβουν άτομα με βάση τη θρησκεία.
 
 Ετικέτες