Αυστρία: Διεθνής Διάσκεψη στη Βιέννη για τη θρησκεία, την ηθική και την πολιτική

Loading...


Μια σειρά πρώην ηγετών, από όλο τον κόσμο, αναμένεται να λάβουν μέρος στη Διεθνή Διάσκεψη με θέμα τον Διαθρησκευτικό Διάλογο, που πραγματοποιείται αύριο και μεθαύριο στη Βιέννη, έπειτα από πρόσκληση του πρώην Καγκελάριου της Αυστρίας (κατά το χρονικό διάστημα 1986-1997), Φραντς Βρανίτσκι.

Η Διάσκεψη πραγματοποιείται, προς τιμήν του πρώην Καγκελάριου της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ, με την ευκαιρία των 95ων γενεθλίων του και στο πλαίσιο του αποκαλούμενου Συμβουλίου Διεθνούς Δράσης στο οποίο ο ίδιος είναι επίτιμος πρόεδρος με συμπροεδρεύοντα τον κ. Βρανίτσκι, ενώ σε αυτό ανήκουν, ως μέλη, πάνω από 30 πρώην αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, από όλο τον κόσμο.
Όπως ανέφερε ο πρώην Καγκελάριος της Αυστρίας, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Κουρίρ», ο Χέλμουτ Σμιτ σε συνάντηση του Συμβουλίου Διεθνούς Δράσης το 1987 είχε ασχοληθεί εντατικά με το θέμα της αντιπαλότητας και της συνεργασίας των παγκόσμιων θρησκειών και για τον λόγο αυτό έχει επιλεγεί τώρα, ως θέμα της συνάντησης, στη Βιέννη.

Τη συμμετοχή τους στη Διάσκεψη στη Βιέννη έχουν ανακοινώνει, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Ζισκάρ ντ Εστέν, ο πρώην πρωθυπουργός του Καναδά Ζαν Κρετιέν, ο Ιάπωνας πρώην πρωθυπουργός Γιασούο Φακούντα και ο Αυστραλιανός πρώην πρωθυπουργός Μάλκομ Φρέιζερ.

Το Συμβούλιο Διεθνούς Δράσης είχε ιδρυθεί από τον Χέλμουτ Σμιτ το 1983, στη Βιέννη, ως οργάνωση πρώην ηγετών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι από τότε συνέρχονται μια φορά το χρόνο συζητώντας και αναλύοντας τα επίκαιρα παγκόσμια προβλήματα, ενώ οι εκτιμήσεις και συστάσεις τους φέρεται να θεωρούνται πολύτιμες από πολλούς εν ενεργεία ηγέτες, ανά τον κόσμο.Ετικέτες