Απόπειρα στρατιωτικού κινήματος στη Λιβύη

Loading...


Για αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στη Λιβύη έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της χώρας Ali Zeidan ο οποίος ανέφερε πως η «κατάσταση στη χώρα είναι υπό πλήρη έλεγχο».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η κυβέρνηση στην Τρίπολη «ασκεί τα καθήκοντά της κανονικά» ύστερα από την αποτυχημένη απόπειρα ενός πρώην αξιωματικού του Στρατού, όπως είπε, ο οποίος ανακοίνωσε την αναστολή της κυβέρνησης και τη διάλυση του κοινοβουλίου.

Η κυβέρνηση ασκεί τα καθήκοντά της κανονι9κά, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και όλα είναι κυλούν ομαλά» δήλωσε σε τηλεοπτικό μήνυμά του ο Zeidan για να προσθέσει λέγοντας «πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει σε κανένα να κάνει “πειρατεία” στην επανάσταση» , όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η απόπειρα του στρατιωτικού κινήματος έγινε από τον πρώην αρχηγό του Στρατού Khalifa Haftar ο οποίος σε βίντεο είχε αναγγείλει την αναστολή της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου παρουσιάζοντας ένα οδικό χάρτη πέντε σημείων για το μέλλον της Λιβύης.

Αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για διακοπή των επικοινωνιών μεταξύ κυβερνητικών κτιρίων και υπηρεσιών και γι εμφάνιση στρατιωτικών μονάδων σε κεντρικούς δρόμους της Τρίπολης. Την απόπειρα πραξικοπήματος επιβεβαίωσε και ο Λίβυος υπουργός Άμυνας Abdulah al-Thani ο οποίος όμως πρόσθεσε πως «αυτό κατεστάλη εν τη γενέσει του».Ετικέτες