Αλβανικό δημοσίευμα: Η Ελλάδα πληρώνει λεωφορεία για να ψηφίσουν Έλληνες υποψήφιους

Loading...


Η Ελλάδα εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκεται στο χάος από την κατάρρευση της οικονομίας της.

Στις 30 Ιουνίου έχει υποχρέωση το κράτος να καταβάλει την επόμενη δόση, ύψους 1,6 δις ευρώ. Εάν η δόση δεν καταβληθεί, στη συνέχεια, την 1η Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθεί η πτώχευση της Ελλάδας, αυτό είναι το μήνυμα από την πρόεδρο του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα και συνεχίζει:

Αν και η Ελλάδα έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, το υπουργείο Εξωτερικών, η διεύθυνση της Διασποράς, έχει αναλάβει την πληρωμή για περίπου 100 λεωφορεία που θα μεταφέρουν μετανάστες από την Αλβανία, να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές.

Την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, βρέθηκαν στην Αθήνα, οι επικεφαλής της Ομόνοιας, ο Λεωνίδας Παπάς, Βασίλης Μπολάνος και ο Φρέντης Μπελέρης, υποψήφιος δήμαρχος Χιμάρας που υποστηρίζεται από το PBDNJ (ΚΕΑΔ) και την Ομόνοια.
Αυτοί έκαναν αρκετές συναντήσεις με υποστηρικτές τους που ανήκουν στο ακροδεξιό πολιτικό χώρο και έγιναν δεκτοί από τον εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Διασποράς, στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για να ζητήσουν οικονομική στήριξη για δωρεάν μετακίνηση με λεωφορεία, των Αλβανών ψηφοφόρων, που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Η διεύθυνση αυτή υποσχέθηκε στον Παπά, τον Μπολάνο και τον Μπελέρη ότι θα χρηματοδοτήσει περίπου 100 λεωφορεία.

Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν την Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ σε αυτά θα υπάρχουν εκπρόσωποι από την Ομόνοια και το ΚΕΑΔ, που θα τους συμβουλέψουν ποιους υποψηφίους να ψηφίσουν.

Έτσι, με τον τρόπο αυτόν, μοιράζοντας δωρεάν εισιτήρια το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, για υπερψηφιστούν υποψηφίοι του ΚΕΑΔ και της Ομόνοιας, χώνει τη μύτη του στις εσωτερικές υποθέσεις της Αλβανίας.
 Πρέπει η μορφή αυτή πώλησης και αγοράς ψήφων να καταδικασθεί επίσημα από το αλβανικό κράτος.

Μετά τη συνάντηση και τη θετική ανταπόκριση στους εκπροσώπους της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ, αυτοί ζήτησαν συνάντηση με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά έλαβαν αρνητική απάντηση.

Προσκείμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία προτίμηση για υποστήριξη στους υποψήφιους του ΚΕΑΔ.

Μετά την απόρριψη από τους εκπροσώπους του ελληνικού κράτους, στις 4 Ιουνίου, ο Λεωνίδας Παπάς, ο Βασίλης Μπολάνος και ο Φρέντης Μπελέρης, χτύπησαν την πόρτα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της Νέας Δημοκρατίας και έγιναν δεκτοί από τον πρόεδρό της, Αντώνη Σαμαρά, που τους υποσχέθηκε ότι την ημέρα της διεξαγωγής των εκλογών θα στείλει βουλευτή του κόμματός του να προτρέψει για ψήφιση υποψήφιους του ΚΕΑΔ- Ομόνοιας.Ετικέτες