Αιφνιδιαστική άσκηση των ρωσικών πυραυλικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία (BINTEO)

Loading...


Μετά τις επιθέσεις του καθεστώτος του Κιέβου σε κατοικημένες περιοχές στην Ανατολική Ουκρανία αφνιδιαστική στρατιωτική άσκηση των στρατηγικών δυνάμεων ξεκίνησε η Ρωσία, από τις 28 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου, η οποία συμπεριλαμβάνει και την εκτόξευση διηπειρωτικών πυραύλων.

Οι ασκήσεις αποτελούν μήνυμα με διπλό αποδέκτη, το καθεστώς του Κιέβου, αλλά και το ΝΑΤΟ.

Σε σημερινή ανακοίνωση του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας θα συνεχιστούν μέχρι την Πέμπτη και θα περιλαμβάνουν και την ανάπτυξη πυραύλων εδάφους–εδάφους Iskander-Μ.

Ανέφερε επίσης ότι «οι πύραυλοι αυτοί διαθέτουν την ικανότητα να πλήξουν στόχους 280 χιλιόμετρα μακριά οι οποίοι μεταφέρθηκαν αεροπορικώς από βαρέου τύπου μεταφορικά αεροσκάφη Il-76, στην περιοχή της άσκησης.

Επίσης ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου ανέφερε την «συμμετοχή βομβαρδιστικών αεροσκαφών μεγάλου βεληνεκούς (πιθανόν Tu-95 Bear) καθώς και εκτοξεύσεις πυραύλων τύπου κρούζ σε επίγειους στόχους».

Το υπουργείο όμως δεν διευκρίνισε σε ποιες ακριβώς περιοχές πραγματοποιείται η μεγάλη αυτή στρατιωτική άσκηση, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες διεξάγεται αυτή σε περιοχές κοντά στα συορα με την Ουκρανία

Οι ασκήσεις εμπλέκουν σημαντικό αριθμό μέσων και προσωπικό στην δυτική στρατιωτική περιφέρεια. Οι σκληρές μάχες και οι ωμότητες από τις δυνάμεις του «δεξιού τομέα» στους ρωσόφωνους, σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο, έχουν εξοργίσει το Κρεμλίνο.

Μετά και τη σημερινή επίθεση με μαχητικά αεροσκάφη στην πόλη του Λούγκανσγκ, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο, αναγκαστικής επέμβασης, ακόμα και εάν αυτό δεν είναι στους σχεδιασμούς της Μόσχας.

Η εγγύτητα των ασκήσεων με τις «μαρτυρικές» πόλεις του Λούγκανσγκ και του Ντονέτσκ, καθώς και η άρνηση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας να ανακοινώσει που ακριβώς ασκούνται οι στρατηγικές δυνάμεις λένε πολλά.