Αίσιο τέλος στο διαστημικό θρίλερ: «Έδεσε» σήμερα στον ISS το Soyuz (Video)

Loading...


Οι πρωταγωνιστές ενός αληθινού σεναρίου τύπου «Gravity» δεν ήταν τελικά δύο Ρώσοι και ένας Αμερικάνος. Με δύο ημέρες καθυστέρηση έφτασε τελικά στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το ρωσικό διαστημόπλοιο Soyuz που μετέφερε τους δύο Ρώσους και τον Αμερικανό αστροναύτη.

Οι τρεις αστροναύτες αναμένονταν κανονικά το πρωί της Τετάρτης, έξι ώρες μόνο μετά την απογείωση του διαστημοπλοίου από το Καζακστάν, αλλά το Soyuz τους παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα κατά την προσέγγισή του ενώ ήταν σε τροχιά.

Αποτέλεσμα του τεχνικού προβλήματος ήταν το διαστημόπλοιο να ακολουθήσει τη συνήθη διαδικασία, που είναι πιο χρονοβόρα και που απαιτεί 34 περιστροφές γύρω από τη Γη ενώ είναι σε τροχιά.

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε όταν, ενώ ήταν σε τροχιά, δεν πραγματοποιήθηκε η εκτόξευση ενός εκ των προωθητήρων θέτοντας σε κίνδυνο την πρόσδεση στον ΔΔΣ.

Η αιτία του προβλήματος δεν είναι ακόμη σαφής: «είτε είναι μαθηματική, είτε ένα πρόβλημα αισθητήρα, αλλά καταρχήν είναι θέμα μαθηματικών», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax ο Βιτάλι Λόποτα, γενικός διευθυντής της RKK Energia που σχεδιάζει και κατασκευάζει τα Soyuz.

Ειδική επιτροπή συγκροτήθηκε για να καθορίσει την αιτία του προβλήματος.

Το πλήρωμα αναμένεται να πραγματοποιήσει αποστολή 170 ημερών κατά τις οποίες θα προβεί σε τουλάχιστον 100 επιστημονικά πειράματα για τη Ρωσία και τις ΗΠΑ.

{youtube}j53EXgwT6wk{/youtube}

{youtube}UaA4cWvRFnE{/youtube}Ετικέτες