Ήχησαν σειρήνες στο Ισραήλ – Μακελειό στην Παλαιστίνη

Loading...


Ήχησαν τα ξημερώματα στο Ισραήλ οι σειρήνες πολέμου, με τους Ισραηλινούς να ανοίγουν τα καταφύγια, μετά τις ρουκέτες της Χαμάς και το άγριο σφυροκόπημα για δεύτερη ημέρα του ισραηλινού στρατού στην Παλαιστίνη που έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής 23 ανθρώπους.

Οι σειρήνες ήχησαν το απόγευμα της Τρίτης στην Ιερουσαλήμ, με την εφημερίδα Haaretz να αναφέρει ότι μία ρουκέτα εξερράγη στην περιοχή.

Στο Τελ Αβίβ, το αντι-πυραυλικό σύστημα «Σιδηρούς Θόλος» αναχαίτισε δύο ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ στην πόλη άνοιξαν και τα καταφύγια.

Συναγερμός και στο Ρέχοβοτ και τη Ρα’ανάνα, με την εφημερίδα Haaretz να αναφέρει ότι δεκάδες ρουκέτες εκτοξεύτηκαν προς το νότιο και κεντρικό Ισραήλ.

Οι σειρήνες ηχούν στο Ισραήλ:

Από την άλλη πλευρά, μετά τους 17 νεκρούς την Τρίτη, άλλοι 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις 160 ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Γάζα, κατά τη δεύτερη ημέρα των ισραηλινών επιθέσεων εναντίον θέσεων των παλαιστινίων μαχητών.

«Πραγματοποιήθηκαν 160 επιδρομές τη νύχτα, αυξάνοντας σε 430 τον αριθμό των αεροπορικών επιδρομών από την έναρξη της στρατιωτικής μας επιχείρησης Protective Edge», δήλωσε ο εκπρόσωπος, στρατηγός Μότι Αλμοζ στο ραδιόφωνο του στρατού αναφέροντας ότι στόχος των επιδρομών ήταν 120 εγκαταστάσεις εκτόξευσης πυραύλων, 10 θέσεις διοίκησης της Χαμάς και «πολλές υπόγειες σήραγγες».

Μεταξύ άλλων στόχων που επλήγησαν, ήταν δύο σπίτια «στρατιωτικών ηγετών της Χαμάς» και «γραφεία του υπουργείου Εσωτερικών και της υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας της Χαμάς», πρόσθεσε ο στρατηγός.

«Η επιχείρησή μας θα επεκταθεί τις προσεχείς ημέρες», τόνισε αρνούμενος να δώσει διευκρινίσεις για σχέδια μεγάλης κλίμακας χερσαίας επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας.

Το συμβούλιο εθνικής ασφαλείας του Ισραήλ ενέκρινε την Τρίτη την ανάκληση 40.000 εφέδρων στο πλαίσιο της προετοιμασίας πιθανής χερσαίας επιχείρησης.

Ενισχύσεις αναπτύχθηκαν γύρω από τη Γάζα, όπου ήταν ορατά στρατεύματα, άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Συγκλονιστικές εικόνες μετά τις επιδρομές στην Παλαιστίνη:

Παράλληλα, κορυφαίο στέλεχος της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ σκοτώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Τον θάνατο του Χαφέζ Χαμάντ κορυφαίου μαχητικού στελέχους της Ισλαμικής Τζιχάντ επιβεβαίωσαν νοσοκομειακές πηγές στη Λωρίδα της Γάζας αναφέροντας επίσης ότι νεκρά είναι και άλλα πέντε μέλη της οικογένειας του.

Όμως η εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι δεν διαθέτει λεπτομέρειες σχετικά με το αποτέλεσμα των αεροπορικών επιδρομών.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Εσωτερικών αλλά και τις αναφορές των ελεγχόμενων από τη Χαμάς τοπικών μέσων ενημέρωσης ο Χαφέζ Χαμάντ τα δύο αδέλφια του και οι γονείς του σκοτώθηκαν όταν το σπίτι τους βομβαρδίστηκε κατά τη διάρκεια της ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στην πόλη Μπέιτ Χανούν στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Νεκρή επίσης είναι και μια αγνώστων στοιχείων γυναίκα το σπίτι της οποίας επίσης χτυπήθηκε από τα πυρά των ισραηλινών αεροσκαφών.