«Ένα χειροκρότημα για την Κριμαία!» ζήτησε ο Β. Πούτιν

Loading...


«Ένα χειροκρότημα για την Κριμαία» ζήτησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μόλις ανέβηκε στο βήμα για την ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση των δύο σωμάτων του ρωσικού κοινοβουλίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε, απευθυνόμενος στα μέλη της Άνω Βουλής και της Κρατικής Δούμας, πως το δημοψήφισμα που διεξήχθη την Κυριακή στην Κριμαία έγινε σε απόλυτη συμφωνία προς τις δημοκρατικές διαδικασίες και το διεθνές δίκαιο.

«Το θέμα της Κριμαίας έχει ζωτική σημασία, ιστορική σημασία για μας», τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, προαναγγέλλοντας πως στην περιοχή θα αναγνωριστούν ως ίσες τρεις γλώσσες: η ρωσική, η ουκρανική και αυτή των Τατάρων.

«Στην καρδιά και το μυαλό των πολιτών, η Κριμαία πάντα ήταν και παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της Ρωσίας. Αυτή η δέσμευση, βασισμένη στην αλήθεια και τη δικαιοσύνη, ήταν σταθερή και πέρασε από γενιά σε γενιά», πρόσθεσε.

Για τις σχέσεις της Ρωσίας με τους Ουκρανούς πολίτες, ο Πούτιν τόνισε πως οι σχέσεις με τον «αδελφό» ουκρανικό λαό θα είναι πάντα μεγάλης σημασίας για τη Μόσχα ενώ καταδίκασε τις «αυτοαποκαλούμενες» αρχές στην Ουκρανία, αναφέροντας πως προχώρησαν σε πραξικόπημα και πως θα έκαναν τα πάντα για την εξουσία.Ετικέτες