Η Ρεπούση δεν κατεβαίνει για Δήμαρχος Πειραιά…Αλλά κατεβαίνει η Γιαννακάκη για Περιφερειάρχης

Loading...


Την «έφαγαν» τα Θρησκευτικά και η Ιστορία

Του Μανώλη Κείου 

Ούτε ο πιο ευφάνταστος νους δε θα μπορούσε να διαχειριστεί το σενάριο της συνύπαρξης του διδύμου Ρεπούση-Σεραφείμ στα κοινωνικά πράγματα του πρώτου λιμανιού της χώρας…

Κι όμως από χθες το σενάριο αυτό τριβέλισε για λίγο την επικαιρότητα αφού σύμφωνα με τη στήλη «Βηματοδότης» η Δημοκρατική Αριστερά αποφάσισε να είναι η κυρία Μαρία Ρεπούση υποψήφια δήμαρχος Πειραιά.

Συγκεκριμένα ο «Βηματοδότης» ανέφερε: 
«Η κ. Ρεπούση απεδέχθη αμέσως την πρόταση και αρχίζει προεκλογική εκστρατεία. Στη ΔΗΜΑΡ εκτιμούν ότι θα καταγράψει μια ικανοποιητική πορεία στις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Τώρα βέβαια πως εννοούσαν στη ΔΗΜΑΡ την «ικανοποιητική πορεία» είναι ένα ζητούμενο….Γιατί αν «ικανοποιητική πορεία» για το κόμμα της Αριστεράς και την υποψηφία Δήμαρχό του είναι οι 1700 ψήφοι που συγκέντρωσε η κα Ρεπούση στις τελευταίες εκλογές τότε… το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη.

Σε κάθε περίπτωση θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον πως θα πορευόταν η κα Ρεπούση στην προεκλογική της εκστρατεία στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Δεν θα περίμενε βέβαια κανείς να επισκεφθεί την Μητρόπολη για να πάρει την ευχή του Μητροπολίτη Σεραφείμ, αλλά σοβαρό θέμα είναι η ρητορεία που θα ανέπτυσσε για τον Πειραιά. 

Ενδεχομένως η ΔΗΜΑΡ να πόνταρε στην συσπείρωση των ομοφυλοφυλικών οργανώσεων και άλλων τινών ομάδων που δεν ντράπηκαν να ανταλλάσουν φιλιά την ώρα που ο Δεσπότης έριχνε το Σταυρό την ημέρα των Θεοφανείων.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα αναμενόταν και η αντίδραση του Μητροπολίτη Σεραφείμ, ο οποίος έδειξε ότι δε μένει σιωπηλός παρατηρητής και δε δίστασε να ταχθεί κατά μιας άλλης υποψηφιότητας, αυτής του κ.Κουμουτσάκου για την Περιφέρεια. Θα δούμε αν θα πράξει το ίδιο για την υποψηφιότητα της κας Γιαννακάκη από τη ΔΗΜΑΡ για την Περιφέρεια Αττικής, υποψηφιότητα που ανακοινώθηκε χθες. 

Υπενθυμίζεται πως η κα Γιαννακάκη είχε προκαλέσει παλαιότερα την αντίδραση του κ. Σεραφείμ με αφορμή δηλώσεις της για την πολύκροτη παράσταση CORPUS CHRISTI. Το 2012 η κα Γιαννακάκη μαζί με την κα Ρεπούση είχαν δηλώσει πως είναι «Προσβολή στα δημοκρατικά αισθήματα των Πειραιωτών  η κατάθεση μήνυσης κατά της θεατρικής παράστασης Corpus Christi από τη μεριά του Μητροπολίτη Πειραιά με τη συνοδεία βουλευτών της Χρυσής Αυγής»

Πάντως φαίνεται πως το σενάριο «Ρεπούση για Δήμαρχος» πήρε τέλος πριν καλά καλά ξεκινήσει αφού από τη Δημοκρατική Αριστερά ανακοινώθηκε, όπως γράφει σήμερα ο «ΒΗΜΑτοδότης», ότι η κυρία Ρεπούση δεν θα είναι τελικά υποψήφια δήμαρχος Πειραιά, χωρίς να δοθούν από κανέναν εξηγήσεις.
 Σύμφωνα με τη στήλη,  οι Πειραιώτες «σύντροφοί» της δεν τη συγχώρησαν για τις θέσεις που πήρε στα Θρησκευτικά αλλά και στην Ιστορία. Ετσι προειδοποίησαν την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ότι δεν θα στηρίξουν την υποψηφιότητά της. Και ο κ. Φ. Κουβέλης τους έκανε το χατίρι και πρότεινε ως υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά έναν 33χρονο που ασχολείται με τα ναυτιλιακά.

Πριν από λίγο μάλιστα στη Βουλή όταν της ευχήθηκε ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτειρκών Λ. Γρηγοράκης «καλή επιτυχία» για την υποψηφιότητα της η ίδια αρνήθηκε πως θα είναι υποψήφια! Ετικέτες