Κάποιοι προσπαθούν να εξαπατήσουν : Η «εμφανιση» της Παναγίας στις Μονές Γρηγορίου και Σίμωνος Πέτρας

Του Γιώργου Θεοχάρη- ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Κάποιοι προσπαθούν να γελοιοποιήσουν την πίστη μας, εκμεταλλευόμενοι την αγωνία των χριστιανών, στις κρίσιμες αυτές ημέρες της επιδημίας του κορωνοϊού.

Έτσι τον γύρο του διαδικτύου κάνει εδώ και δύο ημέρες μία φωτογραφία μιας φωτεινής μορφής στον ουρανό, η οποία δήθεν εμφανίστηκε στον ουρανό του Αγίου Όρους και φαινόταν μόνο από τις Μονές Σίμωνος Πέτρας και Γρηγορίου.
Η φωτεινή μορφή εμφανίστηκε δήθεν μετά την αγρυπνία που τελέστηκε σε όλο το Άγιον Όρος κατά της επιδημίας του κορονοϊού το βράδυ της περασμένης Παρασκευής προς Σάββατο.
Εν τω μεταξύ ήδη η φωτογραφία και η λεζάντα που κυκλφορεί παρουσίαζαν σοβαρά προβλήματα, και συγκεκριμένα:
1. Πώς είναι δυνατόν η φωτεινή φιγούρα να φαίνεται μόνο από δύο μονές, ενώ ήταν ψηλά στον ουρανό;
2. Πώς είναι δυνατόν κάτω από την φιγούρα να φαίνονται φοινικόδενδρα, που δεν ενδημούν στο Άγιον Όρος;
3. Πώς είναι δυνατόν ο ουρανός της φωτογραφίας να είναι ο ουρανός του Αγίου Όρους, ενώ, όπως πληροφορηθήκαμε από τα μετεωρολογικά δελτία, μέχρι την Κυριακή έβρεχε σε όλο το Άγιον Όρος και ο ουρανός ήταν πολύ συννεφιασμένος.
Και η σχετική φωτογραφία συνοδευόταν από την ένδειξη «επιβεβαιωμένο»!
Το Βήμα Ορθοδοξίας έκανε την σχετική έρευνα και διαπίστωσε ότι η φωτογραφία έχει ληφθεί πριν από πέντε τουλάχιστον χρόνια και προέρχεται από τα νησιά Τόγκα, όπου είχε εμφανιστεί η φωτεινή αυτή μορφή στον ουρανό, και κάποιοι καθολικοί χριστιανοί αναρωτήθηκαν μήπως ήταν η Παναγία.
Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο

Το Βασίλειο των Τόνγκα βρίσκεται στο νότιο Ειρηνικό, βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας και αποτελείται από περίπου 170 νησιά. Έχει ανεξάρτητη κρατική υπόσταση.
Οι κάτοικοι είναι Πολυνήσιοι και από θρησκευτικής πλευράς είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα Χριστιανοί, κυρίως Μεθοδιστές.
Η κοινωνία τους είναι βαθιά συντηρητική.
Σχεδόν κάθε δραστηριότητα διακόπτεται την Κυριακή, η οποία θεωρείται ιερή από το σύνταγμα.
Θέλουμε να συστήσουμε στους αναγνώστες μας να μην πιστεύουν εύκολα σε διαδόσεις περί θαυματουργιών που οργιάζουν αυτές τις ημέρες, αλλά να εντείνουν την πνευματική ζωή τους και να στραφούν στον Θεό με μετάνοια, νηστεία και προσευχή.