Χριστόπουλος: Επιμένει στην άποψή του για την μειονότητα της Θράκης!

Loading...


«Η Σαμπιχέ Σουλεϊμάν δεν εκφράζει το μειονοτικό στοιχείο, έχει λογική διχοτόμησης και τριχοτόμησης της μειονότητας, δεν μπορεί να αντιπροσωπεύσει την αλληλεγγύη και την ενότητα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την Πρώτη Γραμμή ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, καθηγητής Δημήτρης Χριστόπουλος.

Με βάση όσα υποστηρίζει η ίδια η Σαμπιχά Σουλεϊμάν, οι Ρομά της Θράκης έχουν ξεχωριστή ταυτότητα από τους τουρκογενείς μουσουλμάνους.

Ο κ. Χριστόπουλος, επιμένοντας στις θέσεις του για τη μειονότητα της Θράκης, δήλωσε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα ατομικού αυτοπροσδιορισμού, που η αριστερά οφείλει να υποστηρίξει, ωστόσο το μείζον κομμάτι της μειονότητας έχει στραφεί στην Τουρκία λόγω των προηγούμενων πολιτικών του ελληνικού κράτους.

«Να την πάρουν αυτοί που την θέλουν, όταν την στηρίζουν Γεωργιάδης, Κρανιδιώτης κάτι σημαίνει αυτό» δήλωσε για την κ. Σουλεϊμάν ο καθηγητής του Παντείου και αντιπρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Χαρακτήρισε δε ως «ιστορίες για αγρίους τα περί αναθεώρησης της Λοζάνης» διαψεύδοντας ότι είπε κάτι τέτοιο.

Πρόσθεσε ακόμα πως…. δεν σκοπεύει να παραιτηθεί (!), παρά τις πληροφορίες ότι θα τεθεί θέμα αποπομπής του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. «Μού ζήτησαν να βγάλω απάντηση μέσω του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, που σημαίνει πως με στηρίζουν, η δική μου θέση είναι καθαρή και οφείλει να εχει και η αριστερά αυτή τη θέση» σημείωσε.Ετικέτες