Το «Mir» παρέλαβε την εικόνα του Αγίου Βλαδίμηρου από το Βατοπαίδι (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Απέπλευσε αργά το βράδυ από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης το ρωσικό ιστιοφόρο «Mir», με επόμενο σταθμό την Αλεξανδρούπολη.

Αντιπροσωπεία του πληρώματος και των φοιτητών που επιβαίνουν σε αυτό μετέβη το μεσημέρι στη μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους και παρέλαβε τη ρωσική εικόνα του Αγίου Βλαδίμηρου, η οποία βρισκόταν για καθαγιασμό στο ιστορικό μοναστήρι. Η εικόνα μεταφέρθηκε στο πλοίο, όπου θα παραμείνει σε αυτό μέχρι τέλος του χρόνου, οπότε το ιστιοφόρο θα επιστρέψει στην Αγία Πετρούπολη.

Το ρωσικό τρικάταρτο ταξιδεύει και παίρνει μέρος σε αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις και πραγματοποιεί ταξίδια για εκπαιδευτικούς σκοπούς, ενώ φέτος συμμετέχει σε εορταστικές εκδηλώσεις σε λιμάνια της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας, με αφορμή τα 300 χρόνια από τις νικηφόρες ναυμαχίες του ρωσικού ναυτικού της εποχής του Μεγάλου Πέτρου.

Καταφθάνει στην Αλεξανδρούπολη

σΉΜΕΡΑ Παρασκευή 11 Απριλίου καταφθάνει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης η Ρώσικη ιστιοφορική φρεγάτα «Μir» που θα φέρει μαζί την εικόνα του Αγίου Βλαδίμηρου. Η φρεγάτα θα εισέλθει στο λιμάνι, το Σάββατο τα ξημερώματα και θα είναι ανοιχτή για επίσκεψη από το κοινό, από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα και την Κυριακή ακριβώς τις ίδιες ώρες.

 Ετικέτες