Το ετήσιο Μνημόσυνο του Αγιορείτη Αρχιμ.Ευθύμιου Πρέπη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το Σάββατο 2 Απριλίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μαραθούσας τελέστηκε το ετήσιο Μνημόσυνο του αειμνήστου προηγουμένου της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγίου Όρους π. Ευθυμίου Πρέπη, ο οποίος διετέλεσε επί έτη Εφημέριος του ως άνω Ιερού Ναού, τον οποίο εφρόντισε με πολλή αγάπη και παραπλησίως ανήγειρε τα Παρεκκλήσια του Οσίου Ευθυμίου του Μεγάλου και της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής με έξοδα δικά του και των πολλών πνευματικών του τέκνων.

Τον τετιμημένο Γέροντα, του οποίου ο τάφος ευρίσκεται όπισθεν του Ιερού Βήματος του Ιερού Ναού, ετίμησαν με την παρουσία τους πλειάδα πνευματικών του τέκνων, τα οποία προσήλθαν από την Αθήνα, την Πελοπόννησο, την Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη. Επίσης από τη Θεσσαλονίκη προσήλθε ο Σύλλογος «Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης, ο Κολοκοτρώνης», με επικεφαλής τον Πρόεδρό του κ. Αντώνιο Γυφτόπουλο (ο οποίος συνάμα είναι και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας), με σκοπό την τέλεση Μνημοσύνου παραλλήλου προς εκείνου του Γέροντος, υπερ αναπαύσεως της ψυχής του Αρχιστρατήγου της παλιγγενεσίας του Έθνους μας, Θεοδώρου Κολοκοτρώνη. Ο Λαός της Μαραθούσης επίσης προσήλθε ομοθυμαδόν για να τιμήση τον Γέροντα, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Πολυγύρου κ. Δημήτριο Κοντογιώργη και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Αλεξανδρο Βογιατζή.

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος στην ομιλία του παρουσίασε την βιοτή και πολιτεία του αειμνήστου π. Ευθυμίου, τον αγώνα του για τα πνευματικά του τέκνα ανά την Ελλάδα, το φιλάνθρωπο του χαρακτήρος του και το πνευματικό κύρος που διέθετε τόσο εντός του Αγιωνύμου Όρους, όσο και σε ολόκληρη τη Χώρα και ιδίως στην Μητρόπολη. Περιέγραψε την ευλογημένη σχέση του και τον σεβασμό του προς τον προκάτοχό του, αείμνηστο Μητροπολίτη Ιερισσού κυρό Νικόδημο, ο οποίος και τον ώρισε Εφημέριο και Πνευματικό πατέρα της Μαραθούσας. Επίσης ο Σεβασμιώτατος αναφέρθη επ’ ολίγον στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, αναμιμνησκόμενος τα της γενετείρας του και την πίστη του Γέρου του Μοριά προς την Εκκλησία και τον Τριαδικό μας Θεό, ως και τις υποθήκες του στο απελευθερωθέν Γένος μας.

Μετά το πέρας του Μνημοσύνου, ο κ. Γυφτόπουλος εκ μέρους του Συλλόγου που προΐσταται επέδωσε τιμητική πλακέτα στον συντοπίτη του Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, ο οποίος και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την τιμή και την παρουσία των μελών του Συλλόγου στη Θεία Λειτουργία και στα Ιερά Μνημόσυνα του Γέροντος Ευθυμίου και του Αρχιστρατήγου Θεοδώρου Κολοκοτρώνη.

0604IER (1).jpg
0604IER (2).jpg
0604IER (3).jpg
0604IER (4).jpg
0604IER (5).jpg
0604IER (6).jpg
0604IER (7).jpg
0604IER (8).jpg
0604IER (9).jpg
0604IER (10).jpg
0604IER (11).jpg
0604IER (12).jpg
0604IER (13).jpg