Συνάντηση του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ με Ιεροκοινοτική Επιτροπή του Αγίου Όρους (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην τρίτη κατα σειράν συνεδρία τους συνήλθαν στις 17 Ιουνίου 2015 στη μικρή αίθουσα του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας η Ειδική Ιεροκοινοτική Επιτροπή του Αγίου Όρους ἐπί των προγραμματιζομένων εορτών χιλιετούς παρουσίας Ρώσων μοναχών εν Αγίω Όρει και οι αντιπρόσωποι της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας.

Την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας στη συνεδρία εκπροσωπούσαν ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ, Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΕΣ, ο Πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί των διορθοδόξων υποθέσεων, ο Ιερέας Μιχαήλ Άσμους, σύμβουλος του ΤΕΕΣ και ο Διάκονος Ανατόλιος Τσουριακώφ, διερμηνέας του ΤΕΕΣ.

Την Ιεροκοινοτική Επιτροπή συναποτελούσαν οι πανοσιολογιώτατοι αντιπρόσωποι των Ιερών Μονών Μεγίστης Λαύρας Γ. Ιερομ. Νικόδημος, Ιβήρων Γ. Ιερομ. Αντώνιος, Αγίου Παύλου Γ. Νικόδημος, Εσφιγμένου Γ. ερομ Γαβριήλ, καί Ρωσσικού Γ. Ιερομ. Κυρίων.

Συζητήθηκαν οι προετοιμασίες εορτασμών της χιλιετούς παρουσίας Ρώσων μοναχών εν Αγίω Ορει και προγραμματίσθηκαν οι επόμενες κινήσεις για τη σύσφιξη Ρωσο-αγιορειτικών σχέσεων.

Αυθημερόν το απόγευμα οι σύνεδροί ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Ρωσικής εικόνας στην οδό Goncharnaya Μόσχας, όπου τους επεφύλαξε θερμή υποδοχή ο Διευθυντής αυτού κ. Ν. Zadorozhny. Εν συνεχεία στη βιβλιοθήκη του μουσείου συνάντηση με τους προσκεκλημένους πραγματοποίησε ο απεσταλμένος του Προέδρου της Ρωσίας στην Κεντρική Ομοσπονδιακή Περιφέρεια κ. Α. Μπεγκλώφ, στην οποία επίσης παρέστησαν ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής επί του ΚΑΚ, ευρωασιατικής εντάξεως και σχέσεων με την ομογένεια της Κρατικής Δούμας κ. Λ. Σλούτσκι, ο Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ, ο Ιερέας Μιχαήλ Άσμους και ο Διάκονος Ανατόλιος Τσουριακώφ.

Εν κατακλείδι τα μέλη της Ιεροκοινοτικής Επιτροπής μετέβησαν στο απέναντι του μουσείου Αγιορειτικό Μετόχιον, όπου προσκύνησαν τα ιερά αυτού κειμήλια και είχαν συνάντηση με τον Προϊστάμενο του Μετοχίου Ηγούμενο Νίκωνα Σμιρνώφ. Σε Ναό του Μετοχίου ο οποίος τιμάται στο όνομα των πάντων ἐν Αγίῳ Ὀρει διαλαμψάντων Αγίων οι Αγιορείτες πατέρες έψαλαν ύμνους.

ros_oros1.jpg
ros_oros2.jpg
ros_oros3.jpg
ros_oros4-1000x600.jpg


Ετικέτες