Πανήγυρι στο Αγιορείτικο μετόχι της Αναλήψεως στον Βύρωνα (φωτο-βίντεο)

Loading...


Του Γιώργου Θεοχάρη
Εκατοντάδες κόσμου παρακουλούθησαν τον πανηγυρικό εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Αναλήψεως(μετόχι της Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγ.Ορους που υπηρετεί ο ως πνευματικός και Οικονόμος ο γέροντας Μύρων Σιμωνοπετρίτης)) στον Βύρωνα, χοροστατούντος του Ηγουμένου της Μονής της Σιμωνόπετρας, Αρχιμανδρίτη Ελισαίου, που μαζί με πατέρες της αδεφλότητας του κατέβηκαν από το Αγιο Ορος για να συνεορτάσουν την ανάληψη του Κυρίου εις τους ουρανούς.

 Ο Αγιορείτης ηγούμενος έκανε ιδιαίτερη αναφορά του οσίας βιωτής, Καθηγούμενο γέροντα Ιερώνυμο Σιμωνοπετρίτη, ο οποίος διατέλεσε καθηγούμενος της Μονής Σίμωνος Πέτρας και Oικονόμος και πνευματικός στο μετόχι της Αναλήψεως .Τον βίο  του γέροντα Ιερώνυμου της Αναλήψεως έγραψε σε ιδιαίτερο βιβλίο ο μοναχός Μωυσής Αγιορείτης.

 Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας έγινε λιτανεία της εικόνας της Αναλήψεως και τελέστηκε αρτοκλασία στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού.Στο κήρηγμα του κ. ο Αγιορείτης Ηγούμενος αναφέρθηκε στη σημασία της Αναλήψεως του Ιησού Χριστού.

Αύριο το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη κ. Ελισαίου ενώ στις εξίμιση το  απόγευμα θα ψαλεί Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου.

 Ετικέτες