Ο Ύστατος αποχαιρετισμός στον γέροντα Γεώργιο Καψάνη σήμερα στο Άγιον Όρος

Loading...


Του Γιώργου Θεοχάρη

Το Αγιο Ορος σήμερα αποχαιρετά τον μακαριστό γέροντα Γεώργιο Καψάνη. Εξαίρετος ακαδημαϊκός, πνευματώδης και ταπεινός άνθρωπος, μία προσωπικότητα που εξέπεμπε πραότητα, πνευματική βαθύτητα και καθαρότητα.
Η απώλεια του σίγουρα θα είναι εμφανέστατη στην Αγιορείτικη Πολιτεία. Τα συγγράμματά του αποτελούν μία πλούσια παρακαταθήκη για την Ορθοδοξία και το Αγιο Ορος.

Σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι η αδελφότητα της Μονής Γρηγορίου, οι Αγιορείτες πατέρες, ηγούμενοι και μοναχοί, από τις είκοσι περίλαμπρες Ιερές Μονές, σκήτες και κελλιά του Αγίου Όρους, Ιεράρχες και πιστοί, θα πουν το τελευταίο αντίο στον Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Καψάνη που επί 35 και πλέον χρόνια ήταν ηγούμενος της Μονής Γρηγορίου.
Στην εξόδιο ακολουθία αναμένεται να παραστούν αρκετοί Ιεράρχες που εκδήλωσαν την πρόθεση τους να παραβρεθούν στη τελετή, όπως είπαν στο ΄΄Αγιορείτικο Βήμα΄΄ πατέρες από τη Μονή Γρηγορίου .
Η Κοίμησή του ήταν οσιακή, τονίζουν .

Αγρυπνία

Στις 02:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η Ιερά Αγρυπνία που τελέστηκε στο στο Μετόχι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιεράς Μονής Γρηγορίου στη Πολίχνι Θεσσαλονίκη για την κοίμηση του μακαριστού γέροντατο σκήνωμα του οποίου είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από το μεσημέρι της Κυριακής.

Η εξόδιος ακολουθία στο Μετόχι στη Θεσσαλονίκη

Χθες στις πέντε το απόγευμα εψάλλη η εξόδιος ακολουθία Χοροστατούντος του Μητροπολίτου Λαρίσης κ. Ιγνατίου, συλλειτουργούντων  ακόμα 12  Αρχιερέων : ο Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, ο Ξάνθης κ. Παντελεήμων, ο Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, ο Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο Εδέσσης κ. Ιωήλ, ο Βεροίας κ. Παντελεήμων, ο Κοζάνης κ. Παύλος, ο Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο Ιερισσού κ. Θεόκλητος, ο Μεσογαίας κ. Νικόλαος, ο Σιατίστης κ. Παύλος, ο Θερμών κ. Δημήτριος και ο Αμορίου κ. Νικηφόρος.

 

Λίγο αργότερα, γύρω στις 02:30 οι πατέρες της Μονής Γρηγορίου μετέφεραν το σκήνωμα του μακαριστού γέροντα οδικώς στην Ουρανούπολη και από εκεί στη Μονή Γρηγορίου, αφίχθησαν περίπου στις έξι το πρωί.

 
Ετικέτες