Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Α. Λοβέρδος αύριο στο Άγιον ‘Ορος

Loading...


Του Γιώργου Θεοχάρη

Στην Αθωνική Πολιτεία θα αφιχθεί την αύριο Πέμπτη το απόγευμα ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Πολιτείας στην Πανήγυρι της Ιεράς Μονής Καρακάλλου που εορτάζει το ερχόμενο Σάββατο τους Πρωτοκορυφαίους , Ἀποστόλους, Πέτρο καί Παύλο, που τιμάται στο Καθολικό του Μοναστηριού.

Ο κ. Λοβέρδος το απόγευμα της Πέμπης θα επισκεφθεί  τις Ιερές Μονές, Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας,  Ιερά Μονή Παντοκράτορος, και την Ιερά Σκήτη Προφήτη Ηλία ενώ την Παρασκευή το πρωϊ θα συναντηθεί με την Ιερά Επιστασία και τον Πρωτεπιστάτη, γέρων Συμεών Διονυσιάτη όπου αναμένεται να του γνωστοποιηθούν τα χρονίζοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει το Αγιο Ορος.Νωρίτερα, θα προσκυνήσει την εικόνα »Αξιον Εστί» στον Πάνσεπτο Ιερό Ναό του Πρωτάτου

Ακολούθως, θα κατευθυνθεί στην Εορτάζουσα Ιερά Μονή Καρακάλλου όπου θα γίνει επίσημη υποδοχή από την αδελφότητα, όπως είπε στο Αγιορείτικο Βήμα , μοναχός του μοναστηριού που έχει αναλάβει την προετοιμασία της πανήγυρις.

Ο κ. Λοβέρδος θα παρακολουθήσει την Ιερά Αγρυπνία που θα  τελεστεί στο Καθολικό των Αγίων Αποστόλων, θα ξεκινήσει στις εννιά το βράδυ της Παρασκευής και θα ολοκληρωθεί στις έξι το πρωϊ του Σαββάτου. Στη συνέχεια θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ηλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ. Αθηναγόρα ο οποίος θα χοροστατήσει και στην Αγρυπνία.

 Ετικέτες