Ο Ηγ. της Μ. Παντελεήμονος Αρχ. Ιερεμίας στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ για την επίσκεψη Πούτιν-Κυρίλλου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ανταπόκριση: Γιώργος Θεοχάρης – Αγιο Ορος

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Αθωνική Πολιτεία για την ιστορική επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κυρίλλου που θα τιμήσουν με την παρουσία τους τον πανηγυρικό εορτασμό για την 1000ετή παρουσία Ρώσων μοναχών στον Αθωνα.

Πολιτική διοίκηση, Ιερά Επιστασία και οι αρμόδιες αρχές Ελλάδας και Ρωσίας είναι σε συναγερμό για να τακτοποιηθεί και η τελευταία εκκρεμότητα του ταξιδιού των δύο ισχυρών ανδρών της Ρωσίας και να εφαρμοστούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας προς αποφυγήν κάθε κακού.

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στη Μονή του Αγίου Παντελεήμονος και στο Παλαιμονάστηρο (ρωσική Σκήτη) που θα αποτελέσουν το επίκεντρο της επισκέψεως του Ρώσου Προέδρου και του Πατριάρχη Μόσχας.

«Προσπαθούμε να είναι όλα έτοιμα για την επέτειο της χιλιόχρονης παρουσίας Ρώσων μοναχών στο Αγιο Ορος.

Ο πρόεδρος Β. Πούτιν κι ο Πατριάρχης Κύριλλος θα μας τιμήσουν ιδιαίτερα με την παρουσία τους», εξήγησε στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονα, Αρχιμανδρίτης Ιερεμίας.

Ο Γέροντας Ιερεμίας διαβιεί το 102ο έτος της ηλικίας του. Τον συναντήσαμε στο Παλαιομονάστηρο, ρωσική Σκήτη, που ανήκει στην Ιερά Μονή Αγ. Παντελεήμωνα.

IMG_0668.JPG
IMG_0671.JPG
IMG_0676.JPG
IMG_0680.JPG
IMG_0691.jpg

Ακόμη και Ρώσοι βατραχάνθρωποι επιστρατεύτηκαν για τα μέτρα ασφαλείας του Ρώσου Προέδρου, ερευνούν εξονυχιστικά τη θαλάσια περιοχή γύρω από τη Μονή του Αγίου Παντελεήμονος.