Νέος Σταυρός στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου

Loading...


Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η κατασκευή και τοποθέτηση ασημένιου Σταυρού και ασημένιου Σώματος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στον Πανίερο Ναό του Πρωτάτου –στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, τις Καρυές- το οποίο αποτελεί το σύμβολο της Παναγιορείτικης ενότητας και εξουσίας στην Αθωνική Πολιτεία.

Ο ασημένιος Σταυρός κατασκευάστηκε από την εταιρεία εκκλησιαστικών ειδών ΕΛ. Α. ΜΑΝΙΚΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε σε συνεργασία με την εταιρεία εκκλησιαστικών ειδών Ευαγγελίδης Ηλίας.

Αποτελεί ένα αξιοθαύμαστο έργο της Ορθόδοξης τέχνης, το οποίο θα κοσμεί πλέον τον χώρο του Πρωτάτου και της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους. Ο ασημένιος Σταυρός είναι μοναδικός στον κόσμο, κατασκευασμένος από ασήμι 925, βάρους 33 κιλών και ύψους 2 μέτρων και 70 εκατοστών. Το σώμα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού βάρους 3 κιλών και ύψους 1μέτρου και 30 εκατοστών, μοναδικό και αυτό στην κατασκευή του με χειροποίητα ανάγλυφα σχέδια.
Το περικαλλές έργο εκτίθεται προσωρινά στα γραφεία της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους, όπου εκεί πραγματοποιούνται όλες οι Παναγιορειτικού χαρακτήρα τελετές και εκδηλώσεις με συμμετοχή του σώματος της Ιεράς Κοινότητος. Ετικέτες