Μνημόσυνο Γέροντος Γεωργίου Καψάνη υπό του Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού προηγουμένου της Ιεράς Μονής Γρηγορίου του Αγίου Όρους Γέροντος Γεωργίου Καψάνη ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος το Σάββατο 19 Ιουλίου στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μύλων, της οποίας υπήρξε Πνευματικός.

Του Ιερού Μνημοσύνου προηγήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  κ. Νικολάου με τη συμμετοχή του εκπροσώπου της Ιεράς Μονής Γρηγορίου του Αγίου Όρους Ιερομονάχου Φωτίου Γρηγοριάτη και την παρουσία πολλών πνευματικών τέκνων του αειμνήστου από ολόκληρη τη Φθιώτιδα.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα αλλά και στην προσωπικότητα και τα χαρίσματα του μακαριστού π. Γεωργίου τονίζοντας ότι ο π. Γεώργιος ήταν μοναδική φυσιογνωμία της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Μέγας στη σκέψη και μέγας στην ταπείνωση. Το όνομά του ήταν συνυφασμένο με το γνήσιο εκκλησιαστικό φρόνημα, την ανυπόκριτη αγάπη, την αθώα παιδική ευθύτητα, την ανυστερόβουλη προσφορά και την χριστομίμητη ανεξικακία.

Κατά τη διάρκεια του καφέ που προσφέρθηκε στο Αρχονταρίκι μετά τη Θεία Λειτουργία ο Ιερομόναχος π. Φώτιος Γρηγοριάτης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμή προς το πρόσωπο του αειμνήστου Γέροντος Γεωργίου και σκιαγράφησε τα σπάνια χαρακτηριστικά της προσωπικότητός του και κυρίως αυτό της αγάπης. Στην αντιφώνησή του ο Ποιμενάρχης αναφερθείς και πάλι στον μακαριστό ετόνισε ότι αυτό που άφησε πίσω του ο π. Γεώργιος, είναι η σφραγίδα της εναρέτου ζωής. Ετικέτες