Λαοθάλασσα στη Χαλκίδα για την Αγία Ζώνη από το Άγιο Όρος (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Θεοχάρη

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η επίσηµη Υποδοχή της Αγίας Ζώνης από την Ιερά Μεγίστη Μονη Βατοπαιδίου Αγίου Όρους στον Ι. Ναό Κοιµήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόσοστομο και πλήθος λαού. 

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος με δάκρυα στα μάτια, υπογράμμισε ότι είναι ιστορική ημέρα η σημερινή για το Βασιλικό αλλά και την Χαλκίδα.

«Σήμερα υποδεχθήκαμε το ιερό θησαύρισμα της Μονής Βατοπαιδίου, και όλοι νιώθουμε τη μεγάλη ευλογία που μας χάρισε ο Θεός», πρόσθεσε ο κ. Χρυσόστομος.

Επίσης αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας, ενώ ευχαρίστησε τον Άγιο Καθηγούμενο ο οποίος προσφέρει δωρεάν σε όλη την ανθρωπότητα την ουράνια αυτή ευλογία.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Χαλκίδος μίλησε για τα παιδικά του χρόνια στο Βασιλικό που έγινε σήμερα η υποδοχή της Τιμίας Ζώνης, ενώ αμέσως μετά ζήτησε την ευλογία και το έλεος της Παναγίας.

Τέλος τον λόγο έλαβε ο Ηγούμενος Εφραίμ απευθυνόμενος προς του χιλιάδες πιστούς, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ήρθαμε και φέραμε την Αγία Ζώνη από την θεοτοκοσκέπαστη Μονή του Βατοπαιδίου, ώστε να γίνει πρόξενος πενυματικού συναγερμού».

Ο Γέροντας συγκίνησε τους πάντες όταν άρχισε να απαριθμεί και να αφηγείται τα πολυάριθμα θαύματα της Τιμίας Ζώνης, καθώς και για τις γυναίκες που είναι δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν και με την κορδέλα μένουν έγκυος.

Θα ακολουθήσει μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεµεσού κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. και στις 8:30 µ.µ.: Ιερά Αγρυπνία προς τιµήν της Αγίας Ζώνης, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιµ. ∆αµασκηνού Παπακωνσταντίνου, Εφηµερίου του Ι. Ναού Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος